1 Σεπ 2020

Στις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων – Τι ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίγουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές στη χώρα, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία απηύθυνε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν άμεσα από τις διακοπές τους και στο διάστημα μέχρι το πρώτο κουδούνι να περιορίσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους τις κοινωνικές επαφές.

«Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Τα βιβλία έφτασαν στα σχολεία εγκαίρως», τόνισε η υπουργός Παιδείας.
Η κ. Κεραμέως επιπρόσθετα επανέλαβε τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί, που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα αναστολή σχολικών εκδρομών και περιπάτων ανά τμήμα. Επίσης αναβάλλονται τα σχολικά πρωταθλήματα.
«Δίνουμε το παγούρι για λόγους προστασίας της υγείας, για να αποφύγουμε να έχουμε μαθητές που θα πίνουν απευθείας από τη βρύση. Πρόκειται για ένα μέτρο που προσφέρει φιλο-περιβαλλοντική χροιά», είπε.
Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας
Τόνισε πως εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας μαθητές με σοβαρά κινητικά προβλήματα αλλά και προβλήματα διαταραχής.

Για ποιους είναι δικαιολογημένες οι απουσίες
Η απουσία μαθητών και εκπαιδευτικών δεν θα προσμετράται σε μια σειρά από περιπτώσεις, όπως εάν υπάρχει νόσηση από κορωνοϊό, εάν ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής ανήκει σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως αυτές έχουν οριστεί από τους ειδικούς.  



Σε περίπτωση κρούσματος θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, θα κλείνει το τμήμα ενώ θα ορίζεται υπεύθυνος τμήματα. Σε περίπτωση που κλείνει ένα τμήμα, τότε θα υπάρχει η το μέτρο τηλε-εργασίας.
Πέτσας: Να γυρίσουν από διακοπές οι γονείς με τα παιδιά τους
«Καλούμε τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι από τις διακοπές και να περιορίσουν τις επαφές τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 
«Η Κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν συνεργαστεί στενά, όλο αυτό το διάστημα, καθώς η σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες είναι διαφορετική. Χρειάζονται  πρόσθετα μέτρα προστασίας, ώστε τα σχολεία μας να παραμείνουν κυψέλη γνώσης, όχι εστία διασποράς του κορωνοϊού. Και ενώ το Υπουργείο Παιδείας είναι αρμόδιο για τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες, είναι εξαιρετικά σημαντικός ο ρόλος  του Υπουργείου Εσωτερικών και των Δήμων. Που – στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους – κάνουν ό,τι χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, από τη μέριμνα για το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, μέχρι την εξασφάλιση της αναγκαίας απολύμανσης και της διάθεσης όλων των αναλώσιμων υλικών, όπως μάσκες και αντισηπτικά», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: newpost



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required