6 Νοε 2020

Lockdown - Χωρίς sms και ανοιχτά συγκεκριμένα καταστήματα λιανεμπορίου για τη Σάμο

Την κατ’ εξαίρεση λειτουργία ορισμένων καταστημάτων λιανεμπορίου στις περιφερειακές ενότητες της Σάμου και της Καρδίτσας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.


Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη Σάμο, ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, τα οποία αφορούν κατοικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, παρά το γενικευμένο lockdown, λόγω των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

Η Σάμος επλήγη από ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής, 30 Οκτωβρίου, όπου σημειώθηκαν 2 θάνατοι νέων παιδιών και τεράστιας έκτασης υλικές ζημιές.

Δεν ισχύει το μέτρο των sms

Στην περίπτωση της Σάμου, δεν θα ισχύσει ούτε το μέτρο των SMS για τις μετακινήσεις των κατοίκων.

Από το πρωί του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου, η χώρα τίθεται εκ νέου σε καθεστώς lockdown, με τους πολίτες να καλούνται να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις. 

Να σημειωθεί ότι είχε δημιουργηθεί, αρχικά, η εντύπωση πως η Σάμος, λόγω των δραματικών γεγονότων του ισχυρού σεισμού, τη συνεχιζόμενη μετασεισμική ακολουθία αλλά και τους σχεδόν μηδενικούς δείκτες θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, θα απολάμβανε περισσότερων μέτρων ελευθερίας λειτουργίας καταστημάτων όπως αυτών της εστίασης, πράγμα που δεν συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required