26 Φεβ 2021

ΕΟΔΥ – Έρχεται το σαμιακό lockdown

Αυτό που όλοι απευχόμασταν, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να το αποφύγουμε, είναι η επιβολή lockdown στη Σάμο μετά τις συνεχείς ανακοινώσεις θετικών κρουσμάτων που δίνουν την εικόνα σημαντικής διασποράς του ιού σε περιοχές του νησιού. 

Σε αυτές, προσθέτοντας και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στη μαθητική κοινότητα (11 μαθητές, 3 εκπαιδευτικοί, έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου), οδήγησαν στον έντονο προβληματισμό και στην τελική απόφαση για lockdown του νησιού μας, ακολουθώντας την Κάλυμνο (επίπεδο Γ), τα Κύθηρα (επίπεδο Γ), την Εύβοια (επίπεδο Γ), τη Θάσο και την Κεφαλλονιά (επίπεδο Β).

Μιλώντας σήμερα στον δ/ντή του «Σαμιακού Βήματος» Μάνο Στεφανάκη, στην εκπομπή του στο «Radio Café 102,4», ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) Πειραιώς και Νήσων, κ. Χρήστος Ροϊλός που επισκέφθηκε χθες και σήμερα τη Σάμο και το Αγαθονήσι, όπου παρακολούθησε την εξέλιξη των εμβολιασμών, τόνισε ότι γενικά τα νησιά της χώρας παρουσιάζουν καλή εικόνα όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας όσο και στο θέμα των εμβολιασμών. Προβληματίζει η Κάλυμνος που βρίσκεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και η Σάμος που έχει αρχίσει να παρουσιάζει αυξητική πορεία κρουσμάτων. 

Μετά τα παραπάνω, στην σημερινή απογευματινή ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αναμένεται η ανακοίνωση για τη Σάμο. Μένει να ακούσουμε, διά στόματος υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, αν η κατάταξη για το νησί μας θα βρίσκεται στο επίπεδο Β (Αυξημένου Κινδύνου) ή στο επίπεδο Γ (Πολύ αυξημένου Κινδύνου). Τουλάχιστον θα αποφύγουμε, μεταξύ άλλων, τη συνεχόμενη, σε καθημερινή βάση αναζήτηση, για το ποια τμήματα, τάξεις ή ολόκληρες σχολικές μονάδες θα πρέπει να κλείσουν ενώ γνωρίζει πολύ καλά η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, ότι όλο αυτό το διάστημα τα σχολεία υπολειτουργούσαν δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από την περίοδο που ίσχυε μόνο η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αναμένουμε…

Ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς


Αύριο στο «Σαμιακόν Βήμα»

Στο νέο φύλλο του «Σαμιακού Βήματος», που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στο lockdown της Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required