5 Ιουλ 2021

"Λαϊκή Συσπείρωση" Μαραθοκάμπου - "Περί μη υποβάθμισης της Κοινότητας Μαραθοκάμπου"

Δελτίο Τύπου για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Μαραθοκάμπου, σχετικά με το θέμα της μη υποβάθμισης της Κοινότητας Μαραθοκάμπου. «Την Παρασκευή 25/6 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Σάμου.


Το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η απόφαση 24/2021 με εισηγητή τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαραθοκάμπου, ο οποίος για πρώτη φορά και μετά από πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε θέμα για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση αυτή είχε ψηφιστεί ομόφωνα από τους Κοινοτικούς Συμβούλους μετά από εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθοκάμπου και αναφερόταν στη μη υποβάθμιση της Κοινότητας Μαραθοκάμπου. Συγκεκριμένα στην επιστροφή του Ληξιαρχείου, στην παραμονή της γραμματέως στην θέση της στον Μαραθόκαμπο και όχι τη μεταφορά της κάποιες μέρες στο Καρλόβασι, στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας της περιοχής κ.α.

Μετά από συζήτηση που ακολούθησε διαμορφώθηκε πρόταση για ψήφιση σύμφωνη με την εισήγηση του Προέδρου. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μας εξέπληξε!! Ήταν έξι όχι, πέντε ναι και δύο παρών. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι τέσσερις Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και ένας του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας” και κατά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Μέσα στα όχι και το πιο βροντερό από όλα ήταν αυτό του Αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου, Δημήτρη Βολακάκη το οποίο έκρινε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας!! Οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τον Μαραθόκαμπο έλαμψαν δια της απουσίας τους! Η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου ότι “Απόψε στηρίζω τον δήμαρχο” και όχι τον Μαραθοκαμπίτικο λαό που τον εξέλεξε, θα μείνει στην ιστορία!

Μπορεί να ο Δήμαρχος να εξασφάλισε την απαραίτητη πλειοψηφία που ήθελε, αλλά υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους τους κατοίκους του χωριού μας για να σταματήσει η υποβάθμιση, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης του λαού μας όπως με την πρόσφατη εκδήλωση-συζήτηση στην πλατεία του χωριού αλλά και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας από τους εκάστοτε αρμόδιους όπως έγινε με την συνάντηση φορέων του χωριού με τον Δήμαρχο.

Καλούμε τον Μαραθοκαμπίτικο λαό να προβληματιστεί, να κρίνει πιο αυστηρά τις πολιτικές και τους πολιτικούς που επιλέγει να τον εκπροσωπούν με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες. Τον καλούμε επίσης να είναι σε ετοιμότητα και να συμμετέχει στις διαδικασίες συντονισμού των φορέων του κινήματος και στην οργάνωση κινητοποιήσεων ώστε να εκφραστεί η αντίθεση του στις πολιτικές που μαραζώνουν τον τόπο μας.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required