10 Φεβ 2022

Η «Ανατροπή» για την αμφιδρόμηση της οδού Καλλιστράτους

Για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Καλλιστράτους, που συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου, η παράταξη "Ανατροπή" εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την 7η Φεβρουαρίου 2022, συζητήθηκε ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Καλλιστράτους της κοινότητας Σαμίων.

Το εν λόγω θέμα είχε συζητηθεί την ίδια μέρα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου ο επικεφαλής της παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ως μέλος της επιτροπής, ήταν υπέρ της αμφιδρόμησης της εν λόγω οδού.

Υπερψηφίστηκε από την παράταξή μας αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο η αμφιδρόμηση της οδού από το Γενικό Νοσοκομείο μέχρι την διασταύρωση με την οδό Στεφανίδη (προς παραλία Γάγκου).

Ελπίζουμε το εν λόγω ζήτημα να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επιπρόσθετα, ένα μείζων θέμα που πρέπει συγχρόνως να διευθετηθεί είναι η εύρεση χώρων στάθμευσης.

Βασικό πρόβλημα στις περισσότερες μεγάλες κοινότητες του Δήμου μας εξακολουθεί να παραμένει η ύπαρξη χώρων στάθμευσης. Είναι αναγκαία η σύνταξη οργανωμένων μελετών με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και η εξεύρεση και εξασφάλιση επαρκών χώρων στάθμευσης όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες.

Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας(των ελεύθερων εκτάσεων που έχει στην ιδιοκτησία του). Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη οδό, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ακίνητη περιουσία του Δήμου περιλαμβάνονται 2 εκτάσεις, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required