7 Μαρ 2009

Ομιλία για το CERN


Στις 28 Μαρτίου θα επισκεφτούν τη Σάμο έλληνες επιστήμονες, υπό τον καθηγητή Σωματιδιακής Φυσικής ΕΜΠ, κο Ευάγγελο Γαζή, ο οποίος ηγείται της ελληνικής ομάδας επιστημόνων του Cern, όπου θα εξηγήσουν για πρώτη φορά τί ακριβώς συμβαίνει με τα πειράματα στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής, που εδρεύει στα ελβετογαλλικά σύνορα.

Το CERN είναι σήμερα το μεγαλύτερο εργαστήριο έρευνας στη φυσική στον πλανήτη σε όλα τα επίπεδα, όπου συμμετέχουν ενεργά 20 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ως παρατηρητές ή ως συνεργαζόμενοι όλα τα κράτη του πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζεται στο CERN το μεγαλύτερο πείραμα φυσικής που έχει πραγματοποιηθεί στο κόσμο, το πείραμα σύγκρουσης πρωτονίων.
Το πείραμα αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια τριών τεραστίων κατασκευών : του Μεγάλου Ανδρόνικου Επιταχυντή LCH και των ανιχνευτών ATLAS και CMS. Σκοπός του πειράματος αυτού είναι να μπορέσει ο επιταχυντής LHC Mεγάλος Ανδρόνικος να αναδημιουργήσει τις συνθήκες που επικρατούσαν αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν πριν από περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Hydrele”.


Πηγή: www.armoniaradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required