28 Ιουν 2009

Συνέδριο ελληνο-αυστραλών στη Σάμο

Από τις 31 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Δόρυσσα», στο Πυθαγόρειο, ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά συνέδρια , επί ελληνικού εδάφους.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στην Ελλάδα το συνέδριο των ελληνοαυστραλών επιστημόνων .Φέτος, το νησί μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει 300 ελληνοαυστραυλούς γιατρούς και νομικούς οι οποίοι στη διάρκεια του συνεδρίου τους διερεύνησαν την θέση της επιστήμη τους, νομικής και ιατρικής, σε ένα κόσμο γεμάτο προκλήσεις.

Στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη Σάμο, διοργανώθηκε από το Δήμο Βαθέος, την
Τρίτη 2 Ιουνίου, εκδήλωση υποδοχής με την συμμετοχή της ορχήστρας των κ. Σαράντου και κ. Γουλαρίνου υπό τους ήχους της οποίας χόρεψε τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων.
Ο δήμαρχος Βαθέος κ. Πετρούσκας στο καλωσόρισμα του, τόνισε την ύπαρξη των ισχυρών δεσμών που ενώνουν το νησί μας με την μακρινή ήπειρο και τους εκατοντάδες Σαμίους που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 έφυγαν για μια καλύτερη ζωή αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για την δημιουργία ενός ξενώνα φιλοξενίας ελληνοαυστραλών παιδιών προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και να γνωρίσουν τις ρίζες τους.

Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν τους παραδοσιακούς λουκουμάδες και τηγανίτες μαζί με σαμιώτικο κρασί όλα οργανωμένα και φτιαγμένα από το εξειδικευμένο προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος που για άλλη μια φορά μας εξέπληξε θετικά με την άψογη παρουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required