30 Οκτ 2012

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος.


Σε  όλη την Ελλάδα φαίνεται πως  είχαν απλώσει τις παράνομες  δραστηριότητές τους ο 46χρονος ιερέας και η 52χρονη Ελληνίδα που συνελήφθησαν στην Λάρισα όταν προσπάθησαν να πουλήσουν πολύτιμες εικόνες σε αστυνομικό. Άλλες επτά εκκλησιαστικές εικόνες που προορίζονταν για πώληση βρέθηκαν στο σπίτι και το κτήμα της συνεργού του ιερέα στη Σάμο.

Οι εικόνες  εξετάστηκαν από ειδικούς της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σάμου που διαπίστωσαν ότι μόνο η μία από αυτές εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων. Ωστόσο, οι υπόνοιες ότι όλες οι εικόνες αποτελούν προϊόντα κλοπών από ναούς και μοναστήρια, επεκτείνουν τις έρευνες σε όλη τη χώρα.

 

Ο παπάς  από τα Φάρσαλα και η συνεργός του είχαν συλληφθεί στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν στην πόλη της Λάρισας, όταν συναντήθηκαν με αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών που παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος να αγοράσει έναντι 450.000 ευρώ εννέα εικόνες, πέντε από τις οποίες χρονολογούνται στον 18ο και 19ο αιώνα. Στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν βρεθεί ακόμη δυο ασημένια εκκλησιαστικά σκεύη, ένα δισκοπότηρο και ένας σταυρός, τρεις μεγάλοι μουσαμάδες που απεικονίζουν θεματικές ενότητες νεκρής φύσης και αναγράφουν την χρονολογία «1926», που εξετάζεται ακόμη αν είναι κλεμμένα.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required