9 Νοε 2012

Ντοκιμαντέρ για την απελευθέρωση της Σάμου θα προβάλλει η ΕΤ1


Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Η απελευθέρωση της Σάμου» του σκηνοθέτη-σεναριογράφου αλλά και δισέγγονου του Θεμιστοκλή Σοφούλη, Αλέξανδρου Κακαβά, θα μεταδοθεί από την ΕΤ1 την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου στις 17:00.

Μιλώντας με τον δημιουργό κ. Αλέξανδρο Κακαβά (άρθρα του έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε εβδομαδιαίως στο «Σ.Β.»), μας εξήγησε, όσον αφορά το ντοκιμαντέρ, πως «πρόκειται για μια ευσύνοπτη παρουσίαση της ιστορίας της Σάμου εξ αρχαιότητος μέχρι το 1912 οπότε ο αρχαιολόγος/πολιτικός Θεμιστοκλής Σοφούλης, μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδος, επικεφαλής σωμάτων Κρητών, Ικαριωτών και Σαμίων, με την υποστήριξη των τριών προστάτιδων δυνάμεων, εξεδίωξε τους Τούρκους, κατέλυσε την ηγεμονία και κήρυξε την Ένωση με την Ελλάδα στις 11 Νοεμβρίου 1912». Εκτός της προβολής στην ΕΤ1, η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, το βράδυ της Κυριακής, 11 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Σάμου στην Ελλάδα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τα στοιχεία των συντελεστών του ντοκιμαντέρ.

Παραγωγή ΕΡΤ 2012, Σενάριο/Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Κακαβάς, Μουσική Μάριος Στρόφαλης, Δ/ση φωτογραφίας Δημήτριος Πολυδωρόπουλος, αφήγηση Ιορδάνης Καλέσης και Μικαέλα Ζούστη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required