14 Νοε 2012

Σύλλογος Διαβητικών Σάμου. «Γνώρισε τους κινδύνους του Διαβήτη και τα προειδοποιητικά συμπτώματα»


Κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη.

Σήμερα ο διαβήτης έχει λάβει διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας, με 35 έως 40 εκατ. ανθρώπους, να πάσχουν από Σακχαρώδη διαβήτη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 50 εκατ. μέχρι το 2030, ενώ στη χώρα μας υπάρχουν 1 εκατ. πάσχοντες (10% τύπου Ι & 90% τύπου ΙΙ). 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, ο Σύλλογος Διαβητικών νομού Σάμου, με ανακοίνωσή του ζητά τη λήψη σοβαρών μέτρων για την πρόληψη και την φροντίδα του διαβήτη.

«Ο Σύλλογός μας,  με τα μέσα που διαθέτει, προσπαθεί, μέσα από διάφορες ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ που διοργανώνει να μεταφέρει την πολύτιμη γνώση και εκπαίδευση στα άτομα με Διαβήτη. Πιστεύει ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί του ανθρώπου με  Διαβήτη για την σωστή καθημερινή και συνεχή αντιμετώπιση της πάθησής του, είναι το δίπλωμα που πρέπει να πάρει, όταν διαγνωσθεί ο Διαβήτης  για να μπορεί να οδηγεί τη ζωή του. Τα κύρια μηνύματα λοιπόν για το καθένα είναι :


Γνώρισε τους κινδύνους του Διαβήτη και τα προειδοποιητικά συμπτώματα.

Γνώρισε πώς πρέπει να ανταποκρίνεσαι στο Διαβήτη και σε ποιους πρέπει να αποτανθείς.

Γνώρισε να διαχειρίζεσαι το Διαβήτη και πάρε τον έλεγχο.

Την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογός μας και δή στις δύσκολες αυτές ημέρες, πρέπει να την ενισχύσουμε όλοι με την συμμετοχή μας.
Ήδη έχει προγραμματισθεί εκδήλωση – ΗΜΕΡΙΔΑ στη Σάμο τον Μάρτιο του 2013.

Για οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με Διαβήτη, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22730 27149 & 6945217291», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Διαβητικών Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required