11 Ιαν 2013

Δωρεάν πανεπιστημιακά μαθήματα από τη βιβλιοθήκη Σάμου


Δωρεάν πανεπιστημιακά μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου σε συνεργασία με τον Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών



Η σειρά μαθημάτων, με τίτλο «Δεκαπέντε  Μικρά  Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο» θα προσφερθούν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου και αφορά δεκαπέντε (15) τρίωρα πανεπιστημιακά μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου μέχρι  και την Κυριακή, 10 Μαρτίου. (κάθε Παρασκευή & Σάββατο απόγευμα στις 6:00 μ.μ. και κάθε Κυριακή πρωί στις 10:30 π.μ).




Στα μαθήματα, που απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, δεν απαιτούν καμία εγγραφή ή συνδρομή, και θα προσφερθούν ελεύθερα και δωρεάν, θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι μεγάλες τομές και φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας και να αναδειχθούν τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης, δίνοντας έμφαση  στις κεντρικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους. Θα εξεταστεί η ιστορία και εξέλιξη των προϊστορικών κοινωνιών, των μεγάλων θρησκειών, των μεγάλων πολιτισμών, της Ινδίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας, της Ευρώπης, της Αμερικής. Τα μαθήματα θα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required