12 Μαρ 2013

Ενέργειες της Α.Δ.Α. μετά τις πλημμύρες στο Ηραίον

Μετά από αυτοψία που έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Δασών Σάμου, με κατεπείγουσα  εντολή της Γ.Γ. της Α.Δ.Α. κας Χριστιάνας Καλογήρου στάλθηκε σήμερα έγγραφο του Γενικού Διευθυντή Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της ΑΔΑ, κ Θεοδωρίδη  προς το δήμαρχο Σάμου και το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Σάμου,  όπου παρατίθενται οι απόψεις της υπηρεσίας σχετικά με τα αιτία και τους τρόπους αποκατάστασης των ζημιών που δημιουργηθήκαν από την έντονη βροχόπτωση της 9ης Μαρτίου στο Ηραίον της Σάμου.

Ειδικότερα προταθήκαν:



1. Καθαρισμός από τις φερτές ύλες και άρση όλων των εμποδίων που τυχόν δημιουργήθηκαν από ανθρώπινες παρεμβάσεις στην πεδινή κοίτη του  ρέματος. 

2. Ενίσχυση των αναχωμάτων στα πρανή του ρέματος, όπου αυτό απαιτείται. 

3. Εκτέλεση μικρών τεχνικών  έργων, όπως ιρλανδικές κατασκευές κ.λπ. στα σημεία διασταύρωσης των αγροτικών δρόμων με το χείμαρρο «Λιόλια» προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων που δραστηριοποιούνται γεωργικά στην περιοχή.  

4. Διαστασιολόγηση με βάση το εμβαδό της λεκάνης απορροής του χειμάρρου και τις μέγιστες (πλημμυρικές) παροχές στην περιοχή και ανακατασκευή του οχετού του δρόμου που δημιούργησε το πρόβλημα.




Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, όλες οι ανωτέρω ενέργειες πρέπει κάθε φορά να γίνονται σε συνεργασία και μετά από άδεια των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να αποφευχθούν νέες αστοχίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required