8 Μαρ 2013

Για συστέγαση υπηρεσιών ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, πιέζει ο Γ. Βρούτσης.

Για συστέγαση υπηρεσιών ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στην περιφέρεια, πιέζει ο Γ. Βρούτσης.

Να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των συστεγάσεων των καταστημάτων και των υπηρεσιών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στις περιοχές που υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στα ακίνητα που έχουν μισθώσει οι ασφαλιστικοί φορείς, ζητάει με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή που απέστειλε προς τους διοικητές, του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και του ΟΑΕΕ Γεωργία Κοτίδου, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Η εφαρμογή της πολιτικής των συστεγάσεων ξεκινά κατ' αρχήν πιλοτικά σε περιοχές, που σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, υπάρχουν ακίνητα μισθωμένα και από τους δυο οργανισμούς, στα οποία απασχολείται μικρός αριθμός υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας ζητά από τους διοικητές των οργανισμών να προχωρήσουν μέσα σε ένα μήνα στη μετεγκατάσταση των περιφερειακών καταστημάτων του ΟΑΕΕ, στη Νάξο, στην Ηγουμενίτσα, στο Καρπενήσι, στη Σάμο, στη Ζάκυνθο και στην Άμφισσα στις αντίστοιχες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από τη συστέγαση των συγκεκριμένων περιφερειακών υπηρεσιών του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ το υπουργείο Εργασίας προσδοκά ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 390.000 ευρώ ετησίως.

Στην επιστολή του ο κ. Βρούτσης τονίζει, ότι οι συστεγάσεις αυτές αποτελούν «το πρώτο μέρος της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλει το υπουργείο, μέσα από τη συστέγαση, για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων προς όφελος των συνταξιούχων και των φορολογουμένων πολιτών».

Προσθέτει, επίσης, ότι η άμεση υλοποίηση θα αποτελέσει το κίνητρο «για να γενικευτεί η εφαρμογή της πολιτικής συστέγασης και από τους άλλους διοικητές και προέδρους οργανισμών, για τα ακίνητα των ασφαλιστικών φορέων σε όλη την Ελλάδα».

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required