24 Μαΐ 2013

«Σκούπα και φαράσι» στην πόλη της Σάμου. Νέα δράση καθαρισμού

Δράση καθαρισμού με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει στις 2 Ιουνίου, φορείς, σύλλογοι και η δημοτική κοινότητα Σαμίων, η οποία θα περιλαμβάνει τον ευπρεπισμό εντός του χώρου του παλαιού λιμένα, το άσπρισμα πεζοδρομίων και των νησίδων της παραλιακής, τον καθαρισμό από τα χόρτα στο κομμάτι της παραλιακής από τα γήπεδα έως τον κόμβο Μαλαγαρίου και στις δυο πλευρές του δρόμου, και τον ευπρεπισμό Πλατειών (Πυθαγόρα, Αγ. Νικολάου, Αγ. Σπυρίδωνα).

«Η παραλιακή είναι το καμάρι και η βιτρίνα της πόλης μας. Πρέπει να αποκτήσει την όψη που της αξίζει. Σ' αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλοι», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει «Στις 14/4/2013, συμμετέχοντας στην παγκόσμιας κλίμακας εθελοντική δράση καθαρισμού ΅LET'S DO IT, αποδείξαμε σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες πως ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και φροντίζουμε να το διατηρούμε καθαρό και ευπρεπισμένο.

Μετά το πέρας της δράσης εκείνης, πολλοί εθελοντές ζήτησαν να επαναληφθεί σύντομα άλλη μια ανάλογη εξόρμηση, διότι υπήρχαν ακόμη πολλά που έπρεπε  να γίνουν.

Οδεύοντας προς το τέλος Μαΐου και με δεδομένο πως από τότε και μετά δεν έχει υπάρξει καμιά αξιόλογη επέμβαση στην όψη της παραλιακής από το παλιό λιμάνι και μέχρι τον κόμβο Μαλαγαρίου, από πλευράς Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, λόγω έλλειψης προσωπικού, και επειδή είμαστε ένα τουριστικό καθαρά μέρος που εξαρτάται τα μέγιστα από τον τουρισμό, κάνουμε έκκληση προς όλους, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες, φορείς, συλλόγους, εργαζόμενους και άνεργους, νοικοκυρές, μαθητές και δασκάλους ή καθηγητές. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε  σε μια δράση μαζική που δεν θα λείπει κανένας γιατί πρέπει να γίνουν πολλά και δεν περισσεύει κανείς.

Η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός της πόλης γίνεται πρώτα για εμάς τους ίδιους και μετά για όλους τους άλλους. Η πόλη μας είναι πληγωμένη. Τα αίτια πολλά. Έργα διάφορα, με κακοτεχνίες, άλλα που εκκρεμούν. Δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι, ας  βοηθήσουμε όλοι μαζί για να της δώσουμε την όψη που της αξίζει.  Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα φυσικό παράδεισο. Είμαστε υποχρεωμένοι να τον διατηρούμε έτσι και μόνο αν ενεργήσουμε όλοι μαζί θα το επιτύχουμε». 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required