26 Ιουν 2013

Ρήξη Υποτείνουσας – Νίκου Γεωργίου. «Λυπάμαι που τα πράγματα πήραν αυτήν την τροπή»

Δελτίο τύπου με οποίο ανακοινώνεται  η λήξη της συνεργασίας με τον κο Νίκο Γεωργίου, επικεφαλής του συνδυασμού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, εξέδωσε η «Υποτείνουσα». Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: 

Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Μετά από διαφωνίες με τον εκλεγμένο δημοτικό μας σύμβουλο κ. Νίκο Γεωργίου, διαχωρίζουμε τη θέση μας όσο αφορά στην εκπροσώπησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Ως Υποτείνουσα, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που κρίνουμε ότι είναι προς το συμφέρον του τόπου μας, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται".

Στη γενική συνέλευση της παράταξης θα φέρει το θέμα ο κος Νίκος Γεωργίου, που σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Υποτείνουσας στη σελίδα του συνδυασμού στο facebook, αναφέρει:


Για άρση οποιασδήποτε παρεξήγησης και παρανόησης θα ήθελα να αναφέρω τα εξής, γιατί το θεωρώ και υποχρέωσή μου προς τους συμπατριώτες μου. Δεν είμαι εγώ αυτός που πάτησα το κουμπί του χωρισμού. Οι καιροί είναι πονηροί και οι ανεξαρτητοποιήσεις στην ημερήσια διάταξη. Δεν είμαι εγώ αυτός που ανεξαρτητοποιήθηκε , ούτε έχω ανεξαρτητοποιηθεί. Με "ανεξαρτητοποίησαν" για λόγους που πλην ενός δεν τους γνωρίζω. Ο μοναδικός που γνωρίζω είναι το ότι ψήφισα σε δημοτικό συμβούλιο για ένα θέμα διαφορετικά από την απόφαση του συντονιστικού συμβουλίου της Υποτείνουσας και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας το πει. Πολλές φορές δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν διαφορετικά από τη γραμμή της παράταξής τους χωρίς να γυρίζει το Σύμπαν ανάποδα. Ο Καλλικράτης αναφέρει ρητά ότι "ο Δημοτικός σύμβουλος βουλεύεται και πράττει κατά συνείδηση" . Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η λογική. Αυτό έκανα κι εγώ και το ανέφερα και στον πρόεδρο της παράταξης πριν ψηφίσω. "Στρατιωτάκι" δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου για να εκτελώ διαταγές άλλων και λυπάμαι που μερικοί είχαν αυτή την απαίτηση. Συμφωνία και συνεργασία ναι , υπακοή σε "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" όχι. Εξακολουθώ και παραμένω δημοτικός σύμβουλος της Υποτείνουσας, και το όλο θέμα θα το φέρω στη γενική συνέλευση όταν αυτή πραγματοποιηθεί, γιατί αυτή είναι το ανώτατο αποφασιστικό όργανο όπου ο καθένας θα τεθεί προ των ευθυνών του. Λυπάμαι μόνο που τα πράγματα πήραν αυτή την τροπή. Δεν φανταζόμουν πριν δυόμισι χρόνια όταν τέθηκα επικεφαλής της προσπάθειας αυτής ότι ήταν δυνατόν να υπάρξουν νοοτροπίες που θα την έθαβαν. Επαναλαμβάνω ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και θα απολογηθεί γι’ αυτές . Παραμένω πιστός στον όρκο που έδωσα, αλλά και στη δέσμευση που έχω αναλάβει προς αυτούς που με εμπιστεύθηκαν, μέχρι τέλους. Θα επανέλθω με δήλωση προς τα ΜΜΕ για παραπέρα εξηγήσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required