5 Αυγ 2013

Η Ν.Ε Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 6ης Αυγούστου

Δελτίο Τύπου για την 6η Αυγούστου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως εξής: 

Την 6η Αυγούστου η Σάμος γιορτάζει την επέτειο μιας νίκης του Λαού της επί "των αθλίων τυράννων".

Η απόκρουση των αποβατικών προσπαθειών της αρμάδας του Σουλτάνου μέχρι να φτάσει ο Ελληνικός Στόλος από τον αποφασισμένο και οργανωμένο Λαό της Σάμου είναι καίριος συμβολισμός και παρακίνηση σε όσους θέλουν να αντισταθούν σε νέες τυραννίες.


Αυτός ο Λαός, που νίκησε την φοβερή αρμάδα, είχε εξεγερθεί -μέσα από το Κίνημα των "Καρμανιόλων"- δεκαετίες πριν για να εκδιώξει τους διεφθαρμένους Κοτζαμπάσηδες και με την ευκαιρία της επανάστασης του 1821, αποφάσισε να εγκαθιδρύσει ένα Δημοκρατικό Κράτος Δικαίου, το οποίο θα προστατεύει και θα ενδυναμώνει τους οικονομικά και κοινωνικά αδυνάτους και θα προωθεί την Παιδεία του Λαού.

Για αυτή τους την πολύχρονη μάχη, που έπαιρνε επιτέλους "σάρκα και οστά",  πάλεψαν λυσσαλέα στις ακτές του Νησιού οι πρόγονοί μας Σαμιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι Κοτζαμπάσηδες, ζητούσαν από την "Υψηλή Πύλη" να επέμβει για να προστατέψει ... την δική τους "νομιμότητα"…

Σήμερα αυτοί που κλείνουν σχολεία και απολύουν δασκάλους, αυτοί που συναρτούν την πολιτική τους επιβίωση από την εύνοια και τις κατευθύνσεις νέων "Υψηλών Πυλών", θα βρεθούν ενώπιον των αγαλμάτων των αγωνιστών και θα θελήσουν μέσα από τελετουργίες να εμφανιστούν ως συνέχεια της Ελεύθερης Ζωής αυτής της Χώρας .

Κοντά σε αυτούς θα έρθουν οι νεόκοπες "εφεδρείες" της Ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», γεμάτες μίσος για την Ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να τιμήσουν δήθεν μια Επανάσταση, η οποία το πρώτο που έγραψε στο Σύνταγμά της είναι ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και επίσης ότι όποιος σκλαβωμένος άνθρωπος από οπουδήποτε από οποιονδήποτε πατήσει το πόδι του στην εξεγερμένη επικράτεια απελευθερώνεται!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στέκεται απέναντι από αυτό το σκηνικό, μαζί με τον Λαό.

Μαζί με τα σύμβολα και τις μνήμες του. Γιατί όπως λέει και ο Ανδρέας Κάλβος στην "Ωδή εις Σάμον":

"Θέλει Αρετή και Τόλμη Η Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required