30 Αυγ 2013

Δελτίο τύπου της βουλευτής Σάμου για την επέτειο μνήμης των εκτελεσθέντων της Καστανιάς

Δελτίο τύπου για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τα γεγονότα της Δυτικής Σάμου, με την εκτέλεση 39 συμπατριωτών μας, εξέδωσε η βουλευτής Σάμου, κα Αγνή Καλογερή. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: 

“Καλοκαίρι του 1943. Σ’ ένα περιβάλλον ρευστό σε ότι αφορά την έκβαση του πολέμου, υπογράφεται στη Σάμο πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση από Έλληνες αντάρτες και αντιφασίστες Ιταλούς στρατιώτες της μεραρχίας Κούνεο.

Ο τρόμος των δυνάμεων κατοχής είναι προφανής. Στο τέλος Αυγούστου ένα πογκρόμ κατά της αντίστασης καθιστά την Καστανιά ένα ακόμη τόπο θυσίας, έναν από τους δεκάδες τόπους μαρτυρίου που άφησε πίσω του ο φασισμός. Εκτελούνται 19 πατριώτες που μαζεύει ο στρατός κατοχής από τα σπίτια τους με κατάλογο. Οι ήρωες της Καστανιάς μαζί με άλλους 20 περίπου που εκτελέστηκαν στην ύπαιθρο εκείνες τις μέρες, έδωσαν τη ζωή τους στον τίμιο αγώνα λίγο πριν ξημερώσει η λευτεριά.

Σήμερα 70 χρόνια μετά σε συνθήκες οικονομικής κατοχής της χώρας, και πάλι σε ένα ρευστό περιβάλλον, η ανάγκη της αντίστασης και της ενότητας παραμένει επίκαιρη και επιτακτική.

Σήμερα μπροστά στους τάφους των ηρώων φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ΑΘΑΝΑΤΟΙ και υποσχόμαστε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.”

1 σχόλιο:

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΛΟΓΗΣ ΦΡΟΥΤΑ .......

ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ...

ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΗΣ ΛΟΓΗΣ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΑΚΙ Η Ο ΚΑΘΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΣ ΤΟΥ 3-4 %

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΞΩΦΛΗΜΕΝΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗΣ...ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΚΡΙΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υ.Γ .... 2 ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.-

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required