28 Αυγ 2013

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο θέμα της αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους, στη νεολαία και στο λαό της Σάμου, την απόπειρα ποινικοποίησης της αντιρατσιστικής αντιφασιστικής δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και άλλων φορέων του νησιού, που ματαίωσαν με την κινητοποίησή τους, την ξενοφοβική- ρατσιστική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής».

Οι ευθύνες  βαραίνουν την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ανέχεται την επικίνδυνη στρέβλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την διοικήτρια του Νοσοκομείου που με την αναφορά της προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, δείχνοντας ως ενόχους τα σωματεία και συγκεκριμένους συνδικαλιστές που γίνονται ενοχλητικοί με την αποφασιστική , συνεπή δράση τους στο πλευρό των εργαζομένων.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι με την στάση τους υποθάλπουν τις ιδέες και τη δράση του φασιστικού εξαμβλώματος, στρώνουν το έδαφος για να εισχωρεί στις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας το ρατσιστικό μίσος και η ξενοφοβία, προκειμένου να μένουν στο απυρόβλητο η αστική ιδεολογία και η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που υποστηρίζει και η δήθεν αντισυστημική «Χρυσή Αυγή».

Προειδοποιούμε όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ρίχνουν νερό στο μύλο της νεοναζιστικής πρακτικής και των επιδιώξεών της ότι σύντομα θα είναι και αυτοί θύματά της. Η  ιστορία διδάσκει ότι η μισάνθρωπη βαρβαρότητα του φασισμού δεν έχει όρια προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, όταν αυτές δεν επιτυγχάνονται με την συνήθη πρακτική του αστικού κοινοβουλευτισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να καταδικάσουν την απόπειρα δίωξης των συνδικαλιστών και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.
Τον φασισμό μόνο ο λαός με την οργανωμένη δράση του, μπορεί να τον στείλει μια για πάντα στη χωματερή της ιστορίας. Με την πάλη του για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος  που τον γεννά και τον θρέφει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required