7 Σεπ 2013

«Έδεσε» για τα καλά το τουρκικό καράβι ;

Παρά την απόφαση του λιμενικού ταμείου να δέσει τα πλοία που έχουν χρέη (σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς του ίδιου του ταμείου) μέχρι να εξοφλήσουν ή να προχωρήσουν σε κάποια συμφωνία χρέους/ διακανονισμού, η τουρκική εταιρεία Μeander, που φέρεται να χρωστά σχεδόν 50.000 € στο Λιμενικό ταμείο, έστειλε σήμερα ένα από τα 2 πλοία της, το  Kusadasi Εxpress στο λιμάνι της Σάμου.
Δεδομένης της πιο πάνω ρητής απόφασης του λιμενικού ταμείου η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι ο τούρκος πλοιοκτήτης προσπάθησε να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών και να πιέσει, δημιουργώντας θέμα στην πράξη, προτάσσοντας εικόνες των επιβατών που θα ταλαιπωρηθούν, αλλά και δήθεν διεθνές επεισόδιο αν δεθεί το τουρκικό πλοίο.

Τελικά η απόφασή των τοπικών λιμενικών αρχών ήταν να κρατήσουν δεμένο το πλοίο στο λιμάνι της Σάμου μέχρι νεωτέρας , δηλαδή μέχρι να πληρώσει η εταιρεία ή να βγει κάποια προσωρινή απόφαση που θα επιτρέπει ταξίδια για κάποιο περιορισμένο  χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα της εξελισσόμενης διαμάχης ήταν η ταλαιπωρία 160 επιβατών που αναχωρήσαν για το Kusadasi με περίπου 1 ώρα καθυστέρηση με το ελληνικό πλοίο Venus.


Η εταιρεία Μeander κατέθεσε χτες αίτηση αναστολής εκτέλεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να μπορέσει να συνεχίσει έστω και προσωρινά τα δρομολόγιά της, αλλά μέχρι να βγει απόφαση (πιθανότατα σε μερικές μέρες) από οτι φαίνεται το πλοίο της θα παραμείνει δεμένο. Δρομολόγια από Kusadasi θα εκτελεί από αύριο προσωρινά και για μερικές μέρες το πλοίο Sultan άλλης τουρκικής ναυτιλιακής εταιρείας, η οποία δεν έχει εκκρεμότητες με το λιμενικό ταμείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required