9 Σεπ 2013

Συγκέντρωση ειδών από τη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου

Επίσκεψη στο λιμεναρχείο Καρλοβάσου πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες παραμονής των κρατουμένων μεταναστών σε αυτό, καθώς και τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου «έγινε ενημέρωση από τη διοικητική αρχή του λιμεναρχείου, όσον αφορά τις ανάγκες για είδη πρώτης ανάγκης, οι οποίες είναι πολύ μεγάλες, γιατί μεγάλος αριθμός μεταναστών παραμένει στο λιμεναρχείο από 1 έως 3 μέρες, πριν προωθηθούν στο κέντρο κράτησης μεταναστών Σάμου, διάστημα κατά το οποίο δεν προβλέπεται καμία κρατική παροχή σε οποιοδήποτε είδος. Το αποτέλεσμα είναι, οι μετανάστες για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα υποσιτισμού, δύσκολες συνθήκες υγιεινής καθώς και ελλείψεις σε είδη ρουχισμού (κουβέρτες κ.λπ.) για το βράδυ.
Το προσωπικό του λιμεναρχείου είναι μικρό σε αριθμό, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, εργαζόμενοι πάρα πολλές συνεχόμενες ώρες και πολλές φορές με προσωπικά τους έξοδα να προσπαθούν να καλύψουν ανάγκες στα προαναφερθέντα είδη». 

Η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμβάλλουν στην προσπάθεια που ξεκίνησε για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους μετανάστες, τα οποία συγκεντρώνει καθημερινά από τις 18.00 έως τις 20.30 στο παράρτημα του Εργατικού Κέντρου στο Καρλόβασι (κτήριο Παριανού, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, στον 1ο όροφο). Πρόκειται για: 

·         Είδη καθαρισμού και απολύμανσης χώρου (χλωρίνη, σκούπες, σφουγγαρίστρες κ.λπ.)

·         Είδη καθαρισμού ατομικά (σαπούνια κ.λπ.)

·         Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών

·         Πλαστικά πιάτα, ποτήρια, κουτάλια και πηρούνια

·         Γάλα για βρέφη (από 2 μηνών και πάνω) και παιδιά

·         Πάνες για μωρά

·         Ζυμαρικά, ψωμί και φαγητά εκτός από χοιρινό κρέας 
·         Παυσίπονα 
·         Κουβέρτες (δεν υπάρχει ανάγκη για ατομικό ρουχισμό, μπλούζες κ.λπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required