4 Σεπ 2013

Το λιμενικό ταμείο δένει τα πλοία

Με μία άνευ προηγουμένου απόφασή του το δημοτικό λιμενικό ταμείο Σάμου αποφάσισε να ζητήσει την απαγόρευση απόπλου για τα πλοία των εταιρειών ΙΟΝΙΑ , ΝΕΛ και Meander για χρέη τους προς το λιμενικό ταμείο. Από την 5η Σεπτεμβρίου οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους προς το Λιμενικό Ταμείο αλλιώς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια με κίνδυνο να αποκοπεί το νησί μας.

Ήδη η τουρκικών συμφερόντων εταιρεία meander που φαίνεται να χρωστά πάνω από 50.000 € σταμάτησε τα δρομολόγιά της μέχρι και την Παρασκευή προσπαθώντας να λάβει στο ενδιάμεσο νομικά μέτρα που θα επιτρέψουν το πάγωμα της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου. Αναμένονται επίσης και οι αντιδράσεις των άλλων εταιρειών.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αrmonia" ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Μαυρέλος , αναγκάστηκε να πάρει την συγκεκριμένη απόφασή, αφού οι εταιρείες και κυρίως η τουρκική Meander δεν πληρώνουν τα λιμενικά τέλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ταμειακό πρόβλημα στην υπηρεσία που δεν έχει να πληρώσει ούτε τις βασικές της ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required