7 Απρ 2014

Προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων 2014

"Ποδαρικό" από το "Golden Iris"




Το πρόγραμμα προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων για το 2014 έδωσε στη δημοσιότητα το τουριστικό πρακτορείο "By Ship". Σχετικά με το νέο πρόγραμμα αλλά και τι πρέπει να περιμένουμε για την επόμενη χρονιά, το 2015, ο τουριστικός πράκτορας κ. Ν. Κατρακάζος αναφέρει σχετικά:


Το "Salamis Filoxenia" στον λιμένα Βαθέος

"Με ιδιαίτερη χαρά όπως κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο ανακοινώνουμε το πρόγραμμα προσεγγίσεων για το 2014.   Το 2013 καταφέραμε να είμαστε με βάση των αριθμό επιβατών στην 14η θέση Πανελλαδικά που είναι σημαντικότατη επιτυχία άμα σκεφτεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται αυτή η προσπάθεια. Και αναφέρομαι στην απουσία  συντονισμένης δράσης  από μέρους της τοπικής μας διοίκησης πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει στους ανταγωνιστικούς με εμάς προορισμούς.

 Το 2014 σίγουρα θα κρατήσουμε τις δυνάμεις μας και το γεγονός ότι ήδη για το 2015 οριστικοποίησαν τις προσεγγίσεις τους η COSTA (11 προσεγγίσεις ) αλλά και η LOUIS (10 προσεγγίσεις) θέτει  τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.
Σημαντικότατο γεγονός  για την ερχόμενη χρονιά λόγω και της προβολής που η εταιρεία έκανε είναι οι 9 εβδομαδιαίες προσεγγίσεις του  LOUIS CRYSTAL , ενός σύγχρονου πλοίου, που θα προσεγγίζει στη Σάμο κάθε Σάββατο το μεσημέρι και θα παραμένει μέχρι της 22.00 δίνοντας τη δυνατότητα για πολύπλευρη ωφέλεια τόσο της πόλης όσο κα του νησιού μας γενικότερα.

Το "Costa Classica"

 Οι ενέργειες για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας που μια τοπική κοινωνία πρέπει μέσω των οργάνων της να κάνει με σχέδιο και συντονισμό αφορούν 2 άξονες. Τον άξονα της προώθησης του προορισμού και των πλεονεκτημάτων του στις μεγάλες εταιρείες του κλάδου μέσω παρουσίας σε ειδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, με απευθείας επαφή με μεγάλες εταιρείες , πρόσκληση τους στο νησί μας κ.τ.λ. αλλά και με στρατηγικής σημασίας συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς που διαθέτουν τεχνογνωσία όπως πχ έκανε η Λέσβος με τον ΟΛΠ και πολλές άλλες.Ο δεύτερος άξονας αφορά την οργανωμένη υποδοχή και φιλοξενία με σύγχρονους τρόπους των επιβατών και κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν στο τόπο μας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χαθεί για το τόπο μας και αυτή η ευκαιρία και εγώ προσωπικά ενώνω τις δυνάμεις μου ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε αυτό που μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί να μεγαλώσει και αν γίνει ουσιαστικό βοήθημα για την τοπική μας οικονομία".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required