11 Απρ 2014

Αντπεριφερειάρχης Σάμου: …”δεν ήξερες, δεν ρώταγες;”





Σε απάντηση δημοσιευμάτων και δηλώσεων υποψηφίου Δημάρχου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αφορούν τον Αντιπεριφερειάρχη για τις εργασίες που εκτελούνται σε τμήμα της Εθνικής οδού Σάμου – Καρλοβάσου, προχώρησε ο κ. Παπαθεοφάνους γνωστοποιώντας τα εξής:



  Το έργο βελτίωσης του οδικού άξονα της Εθνικής Οδού, από το παρόδιο εξωκκλήσι του «Αγίου Νικόλαου» έως την θέση «Άγιος Δημήτριος»  Κοντακεϊκων προϋπολογισμού 5.500.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Όπως θα έπρεπε να είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα κοινά, για όλα τα έργα που εντάσσονται και υλοποιούνται από το ΕΣΠΑ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αδειοδότηση και έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων. Με το τέλος της διαμόρφωσης του άξονα, προβλέπεται η φύτευση 13.000 (δεκατριών χιλιάδων) φυτών και δένδρων στα πρανή για την περιβαλλοντική αποκατάσταση στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
  Οι επιπόλαιες κριτικές για την δημιουργία εντυπώσεων και σχολίων, σχετικών με έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα στο νησί μας και ιδιαίτερα για όσους ισχύει το ρητό « δεν ήξερες, δεν ρώταγες;», παραπληροφορούν τους συμπολίτες  μας και υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο. Είναι λυπηρό μερικοί να θεωρούν τον εαυτό  τους, μοναδικό μαχητή και προστάτη της οικολογικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και να εκφράζονται για τα ζητήματα αυτά μόνο σε περιόδους διεκδίκησης αυτοδιοικητικών αξιωμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required