2 Οκτ 2014

Ο Ζώης Πεπές αντί του Ευκλείδη Τσακαλώτου





Λόγω των εξελίξεων, μετά την πρωτοβουλία των κ.κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, αρκετοί βουλευτές δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στην περιφέρεια για προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ομιλίες. Μεταξύ αυτών και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένονταν στη Σάμο τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου. Στη θέση του θα βρεθεί ο Ζώης Πεπές, μέλος της Κ.Ε. αλλά και μέλος του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.












Ο κ. Πεπές θα μιλήσει στην προγραμματισμένη εκδήλωση της οργάνωσης μελών Βαθέος του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Σάμος», όπου θα παρουσιαστεί η οικονομική πολιτική του κόμματος και θα αναπτυχθεί διάλογος με τους παρευρισκόμενους. Ζώης Πεπές - ΒιογραφικόΓεννήθηκε το 1954 στους Κρουνούς Ολυμπίας. Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Κρέσταινας και της Ζαχάρως. Είναι παντρεμένος από το 1979, με την Φιλαδελφιώτισα  Λίντα Τσακίρη του Μιχάλη, Οδοντίατρου, πρόσφυγα από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας και έχει δύο κόρες την Ισμήνη και την Νιόβη.  Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, με εξειδίκευση στην Πληροφορική. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα σαν ανώτερο στέλεχος πληροφορικής, όπου αναπτύσσει συνδικαλιστική δραστηριότητα.  Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, καθώς σε διαφορές θέσεις  Αντιπρόεδρου, Οργ. Γραμματέα και Ταμία στο  Προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), μέχρι και σήμερα. Επίσης είναι Αντιπρόεδρος στο Κέντρο Ανώτερης  Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ.Έχει ασχοληθεί με μελέτες και έχει γράψει άρθρα  για το ρόλο των τραπεζών στην  υπερχρέωση των  νοικοκυριών και τη σχέση τους με την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις στην κοινωνία. 
Είναι δραστήριο μέλος του Κινήματος κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Από 1974 έως το 1991 στέλεχος του ΚΚΕ, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι  σήμερα, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required