1 Νοε 2014

Αποχώρηση του Μαρίνου Ανάση από την "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου"





Με επιστολή του, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω, αποχώρησε από την δημοτική παράταξη «Α.ΚΙ.Σ.» ο κ. Μαρίνος Ανάσης, προχωρώντας ταυτόχρονα σε γενικότερες επισημάνσεις για την κατάσταση στη Σάμο. Η επιστολή έχει ως εξής:











«Μετά από μήνες αγώνα, και πριν τις δημοτικές εκλογές, αλλά και μετά, θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν, και δηλώνω πως σήμερα 30/10/2014 αποχωρώ από την Α.ΚΙ.Σ. . Οι λόγοι είναι οι εξής:
1)     Η έλλειψη οργάνωσης και η μη υποχρεωτική συμμετοχή όλων των μελών της Α.ΚΙ.Σ. σε ότι αφορά την κίνηση, με αποτέλεσμα μάλιστα να επιβαρύνονται μόνιμα 2-3 μέλη, (το ένα εκ των οποίων εγώ,) σχεδόν με τα πάντα.
2)     Τα δελτία τύπου της Α.ΚΙ.Σ., δεν είχαν την έγκριση όλων των μελών. Προσωπικά, είχα διαφωνήσει πάνω σε κάποια σημεία δύο δελτίων τύπου της Α.ΚΙ.Σ., αλλά παρ’ όλ’ αυτά δημοσιεύθηκαν. (Φταίει ο επικεφαλής φυσικά για αυτό…) Το να αποκαλείς ‘’δημοκρατία’’ το σημερινό πολίτευμα, ενώ πρόκειται για ‘’κομματοκρατία’’, δηλώνει πως ή δεν γνωρίζεις τα πολιτεύματα, ή δεν θες να πεις την αλήθεια. Στη δημοκρατία ακούγονται όλες οι απόψεις, γίνεται σύνθεση απόψεων, και η κοινωνία κατέχει ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα. Επίσης, το να αποκαλείς ‘’πρωθυπουργό’’ έναν δικτάτορα, ο οποίος γνώριζε πως ο ελληνικός λαός ΔΕΝ ήθελε να κατακτηθεί και είπε το περίφημο ‘’alors, cest la guerre’’, όπως και να αναφέρεις το διάγγελμα του βασιλιά, με βρίσκει αντίθετο, και είναι και αντεθνικό. ‘’Έθνος’’, είναι η κοινωνική συνείδηση. Άλλο ήταν στον Ηρόδοτο, άλλο στον Ισοκράτη, Μ. Αλέξανδρο κτλ, μέχρι που φτάνουμε στον Ρήγα. Ότι πολίτευμα μας επέβαλαν από το 1832 και μετά, δεν έχει καμία σχέση με την εξέλιξη του Έλληνα μέσα στον χρόνο.
3)     Μετά τις εκλογές, άκουσα μέσα στον συνδυασμό από μια μειοψηφία, δηλώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με τις αρχές, και το δημοκρατικό πρόγραμμα της Α.ΚΙ.Σ., και πιθανόν να είχαν ειπωθεί και παρόμοια πράγματα πριν εν αγνοία μου. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, να ψηφίζει ότι θέλει κτλ, και θα παλεύω για να μπορεί ελεύθερα να το εκφράζει, συμφωνώ - δε συμφωνώ μαζί του. Επίσης, πιθανόν κάποιοι στην Α.ΚΙ.Σ. να ήταν μέλη του ΛΑ.Ο.Σ., μιας που η ιστοσελίδα του ΛΑ.Ο.Σ. τους στήριζε, και νομίζω και η εφημερίδα Α1, χωρίς να το γνωρίζω ούτε εγώ, ούτε ο επικεφαλής απ’ όσο ξέρω! Όλα αυτά εννοείται πως μόνο κακό κάνανε, και έπαιξαν ρόλο στο ότι δεν έγινε ένωση με την ‘’Ανατροπή’’. Αν και πιο πολύ φταίνε οι επικεφαλής, που δεν διαπραγματεύτηκαν (κυρίως της ‘’Ανατροπής’’)  μέχρι να ιδρώσουν, και να κατέβει ΕΝΑ κοινώς αποδεκτό ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο.
4)     Η ανυπαρξία θέσεων της Α.ΚΙ.Σ. για γενικότερα θέματα που μας αφορούν. Φυσικά, πρέπει να φτιαχτεί διαδικτυακός δήμος, όπου οι δημότες της Σάμου να εκφράζονται, να βγαίνει η ολοκληρωμένη άποψη της κοινωνίας, και έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει στα χέρια της ένα όπλο με το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει πιο πολλά. Τα κόμματα φυσικά δεν θέλουν κάτι τέτοιο, μιας που για αυτά η κοινωνία δεν είναι ώριμη να ψηφίζει νόμους, ή γενικά να εκφέρει  άποψη. (Για να ψηφίζει κόμματα όμως είναι…) Αν και υπάρχει η ιδέα αυτή και στο πρόγραμμα της παράταξης ‘’Ανατροπή’’, (η οποία όπως και η Α.ΚΙ.Σ., έχει καλά στοιχεία, αν εξαιρέσουμε τις ανύπαρκτες οργανωτικές και διαπραγματευτικές ικανότητες του Χρηστάκη,) και στο πρόγραμμα της Α.ΚΙ.Σ., δεν έχει φτάσει ακόμα στο δημοτικό συμβούλιο.   

Κλείνοντας, θα επισημάνω πως ΟΛΕΣ οι στηριζόμενες από κόμματα δημοτικές παρατάξεις στη Σάμο, δεν έχουν ούτε την γνώση, αλλά ούτε και την θέληση να διοικήσουν προς όφελος της κοινωνίας, ή να διεκδικήσουν μαχητικά το οτιδήποτε. Σε συνδυασμό με μια κυβέρνηση η οποία είναι ίδια και χειρότερη, η Σάμος βλέπει την Μύκονο, την Ρόδο, την Κρήτη κτλ με τα κιάλια, ενώ με την ποικιλία της φύσης της και την ιστορία της, θα μπορούσε να ήταν ο πρώτος ή ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός  προορισμός του Αιγαίου. Μας κοροϊδεύουν που έχουμε αναξιοποίητο ένα μέρος, το οποίο και πρέπει να βουλιάζει από τουρίστες όλων των ειδών. Δυστυχώς όμως, είναι ανοργάνωτη. Μιας που έχω δουλέψει και σε πολυεθνική στο εξωτερικό, και ήμουν assistant manager στον τομέα των διαδικασιών εταιρίας η οποία κέρδισε πριν 11 χρόνια το πρώτο βραβείο στο management (από EFQM) στην κατηγορία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη, κάτι ‘’λίγα’’ ξέρω από οργάνωση και μπορώ να κρίνω. Περιμένω λοιπόν πιο πολλά από τους ακομμάτιστους συνδυασμούς, που δυστυχώς, πολλές φορές  φέρονται σαν κόμματα… Έχουν όμως χρόνο να βελτιωθούν. Αρκεί να έχουν και θέληση… Η κοινωνία θέλει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, να προτείνει εκείνη τι να γίνει και πότε, να ελέγχει τους διοικούντες, και να τιμωρηθούν όσοι μας έφεραν ως εδώ. Ας τα λάβουν υπόψη τους αυτά όσοι κατέβουν υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές, και δεν θα χάσουν...»
                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                        Μαρίνος Ανάσης                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required