29 Ιαν 2015

Ο καταδυτικός τουρισμός έχει μέλλον στη Σάμο


Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού, Κατάδυσης και Ναυτικό Σαλόνι  BOOT στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.  Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου με το καταδυτικό κέντρο του ξενοδοχείου Kerveli Village ήταν παρόντες στο περίπτερο της Scuba Hellas, μια ιδιωτική πρωτοβουλία 15 καταδυτικών κέντρων από όλη την Ελλάδα.






Για πρώτη φορά οργανωμένα η Σάμος προωθήθηκε στη διεθνή τουριστική αγορά ως προορισμός καταδυτικού τουρισμού, με πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό. Το ενδιαφέρον ήταν ικανοποιητικό και οι υπεύθυνοι του περιπτέρου πληροφορούσαν καθημερινά μεμονωμένους πελάτες και πρακτορεία σε 4 γλώσσες, σχετικά με τις καταδύσεις αναψυχής που προσφέρει το νησί μας, τον συνδυασμό της κατάδυσης με τις διακοπές τους στη Σάμο και πακέτα διακοπών.



Η Σάμος και η Ελλάδα γενικότερα αποτελεί για τους Ευρωπαίους ένα κοντινό, ασφαλή και ανεξερεύνητο καταδυτικό προορισμό, με καλές συνθήκες κατάδυσης, ωραίους βυθούς, ιστορία  και περίπου 250 καταδυτικά κέντρα τα οποία λειτουργούν βάση Ευρωπαϊκών και διεθνών στάνταρ. Εκτιμάται πως με τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων και τη συστηματική προώθηση υπάρχει μεγάλο περιθώριο οι αφίξεις αυτοδυτών τουριστών να αυξάνονται κάθε χρόνο.


Ο Α. Μαλαγάρης με τον θρυλικό δύτη δύσκολων αποστολών Κώστα Θωκταρίδη


Ελπίζουμε αυτή η πρώτη συνεργασία του Σ.Α.Σ. με τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσει να ισχυροποιήσει η Σάμος τη θέση της στον καταδυτικό χάρτη, φέροντας στο νησί μας νέους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν με σεβασμό το μαγευτικό βυθό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required