21 Μαρ 2015

Επιστολή-απάντηση στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Σάμου


"Απαντώντας στις αλαζονικές ανακοινώσεις του Δήμου, και του Δ.Σ. των εργαζομένων του, έχω να πω τα εξής…
Πείτε μας κ. Δήμαρχε, γιατί οι «ρήτορες» του Δήμου κουράστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση, η οποία απαντάει συγκεκριμένα μόνο σε 3 σημεία στα αιτήματα των πολιτών όπως αυτά καταγράφηκαν στην πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο; (Που ακόμα και εκεί, να τα δω και να μην τα πιστέψω… Να δω π.χ. να ενημερώνεται η ιστοσελίδα του Δήμου για ότι γίνεται από έργα στο νησί, και θα ανοίξω σαμπάνια… 









Ιστοσελίδα, η οποία και προκαλεί οίκτο…) Δεν είδα πουθενά να μας ανακοινώνετε ΓΡΑΠΤΩΣ πως θα αποδοθούν ευθύνες ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, και πως θα βάλετε και προηγούμενες διοικήσεις να απολογούνται. Πράγματα, τα οποία ένας δήμαρχος με ΚΟΤΣΙΑ, θα ήταν τα πρώτα πράγματα τα οποία θα έκανε… (Έχετε παρακολουθήσει καθόλου τι έχουν κάνει ο κ. Ψινάκης στον Μαραθώνα και ο κ. Γκλέτσος στην Στυλίδα; Λέω τώρα...) Τέλος πάντων… Θα περιμένουμε (ΛΙΓΟ ακόμα…) να δούμε αν συμμορφωθείτε, και γίνετε επιτέλους υπεύθυνος και μαχητικός, όπως εμείς ο απλός λαός, δηλαδή οι ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ σας, σας θέλουμε… Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε κ. Δήμαρχε, και γνωρίζω και πως δίπλα σας έχετε πρόβατα τα οποία και θέλουν να αμνηστεύουν τους πάντες, αλλά αν ΕΣΕΙΣ πρώτ’ απ’ όλα δώσετε το καλό παράδειγμα, θα αλλάξουν και οι νοοτροπίες. Π.χ. μην δω κανέναν να παρκάρει σε θέση για ΑμεΑ, ή να πετάει λαμπτήρες μαζεμένους όπου βρει… (Το θυμάστε αυτό;...) Ως νομικός, σίγουρα θα γνωρίζετε πως η «μη απονομή δικαιοσύνης», οδηγεί σε αυτοδικία (μάθημα ψυχολογίας πρώτου εξαμήνου…), και μάλιστα στα δικαστήρια, δικαιώνεται αν κάποιος αυτοδικήσει, και έχει χειριστεί την κατάσταση πριν ώστε το όλο περιστατικό να εμπίπτει σε αυτοάμυνα. (Σωστά; Σωστά…)

Τώρα όσον αφορά την ανακοίνωση του ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου… Έχω δει ανούσιες ανακοινώσεις... Αλλά αυτή παίζει να είναι στο top 5 ανούσιων και αυτογκόλ ανακοινώσεων από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου... Λες και εμείς δεν ζούμε εδώ και δεν γνωρίζουμε τι γίνεται... Το ότι οι διοικήσεις του νησιού ήταν, και είναι ΑΣΧΕΤΕΣ και ΑΒΟΥΛΕΣ το γνωρίζουμε... Αλλά από την άλλη, εσείς ρε «ξεφτέρια», για πείτε μας τι έχετε κάνει και με ποιον τρόπο έχετε διεκδικήσει πράγματα για τον τόπο ώστε να μην έχουν «δυσανάλογες ευθύνες οι τεχνικές υπηρεσίες από αυτές που πιθανόν τις αναλογούν» όπως λέτε, και το οποίο μπορεί και να ισχύει φυσικά, μιας που το νεοελληνικό κράτος είναι ανοργάνωτο, και δεν δίνει και τα απαραίτητα μέσα πολλές φορές. Τα ξέρουμε αυτά... Το θέμα είναι, ΕΣΕΙΣ («ξεφτέρια») τι έχετε κάνει τόσα χρόνια για να διεκδικήσετε πράγματα. Έχετε κάνει π.χ. καμιά κατάληψη στο γραφείο κανενός υπουργού μαζί με κανέναν δημοτικό σύμβουλο ή δήμαρχο, να σας χειροκροτήσει ο Σαμιακός λαός; Έχετε έστω εισηγηθεί να γίνει καμιά δυναμική κίνηση; Ή έστω να κηρυχθεί ανεπιθύμητος κανένας πολιτικάντης που δεν έδινε τα απαραίτητα ώστε να κάνουν οι κάθε τεχνικές υπηρεσίες που «δεν φταίνε» τη δουλειά τους; Για αυτούς που έχουν κάνει τις μελέτες για τα έργα, και από τύχη και μόνο δεν έχουμε νεκρούς, έχετε βγάλει καμιά ανακοίνωση; Τι έχετε κάνει; Ε; Αφήστε, ξέρουμε... Όσο μαχητικές ήταν και είναι οι διοικήσεις σας, τόσο είστε και εσείς... Αυτές οι «υπέροχες» και «φιλολαϊκές» διοικήσεις... Αλλά έπρεπε να τους είχα από κάτω μου όταν δούλευα σε πολυεθνική. Θα τους είχα κάνει μάγκες... Και τις δημοτικές συμβουλάρες, και τις δημαρχάρες, και τις περιφερειαρχάρες μας... Και τους βουλευτές μας στην τελική, οι οποίοι φταίνε από το Α έως και το Ω για ότι συνέβαινε και συμβαίνει στη χώρα, μιας που αυτοί έχουν και την πίτα, και το μαχαίρι... (Και φυσικά μιλάω πανελλαδικά σε ότι αναφέρθηκα μόλις πριν... Δεν είναι μόνο εδώ οι άσχετοι και οι άβουλοι, αν και αναλογικά βάσει πληθυσμού, εδώ είναι πιο πολλοί σε σχέση με άλλα μέρη...)

Ακούστε λοιπόν «ξεφτέρια»... Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία στο δημόσιο (από το πολιτικό σύστημα και την δημόσια διοίκηση πρώτα φυσικά...), προς την κατεύθυνση του παλιού καλού ιδιωτικού τομέα, (σε στυλ όποιος τα κάνει μαντάρα τρώει πρόστιμο και απολύεται,) φως δεν θα δουν οι κάτοικοι της Ελλάδας... Και απ' ότι βλέπω, ο Τσύριζα τους χαϊδεύει όλους... Και την επικίνδυνα ανίκανη τοπική αυτοδιοίκηση (ξεκινώντας από τον Δήμο Αθηναίων...), και την κάθε ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (το βαθύ ΠΑΣΟΚ δηλαδή...), και τα φασισταριά που δημιουργούν κομματόσκυλα μέσα στα πανεπιστήμια, κτλ-κτλ-κτλ... Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα... (Trust me...) Από την στιγμή όμως που μας λέτε πως δεν φταίνε οι τεχνικές υπηρεσίες (το οποίο θα το δούμε - ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ...), πείτε μας και τι κάνετε... Όχι μόνο «α εγώ δεν φταίω»... Δεν αρκεί αυτό... Αν όντως ήσασταν με το πλευρό του λαού, θα έπρεπε να ήσασταν οι ΠΡΩΤΟΙ οι οποίοι θα έβγαζαν ανακοίνωση για απόδοση ευθυνών, όπου πρέπει φυσικά, και ανάλογα με τον βαθμό που αναλογούν στον καθένα... (Μήπως ψηφίζετε και «Ποτάμι» εκεί στο ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου; Ρωτάω, γιατί οι ποταμίσιοι πασόκοι, θέλουν να δώσουν αμνηστίες στους πράσινους και μπλε πασόκους που μας έφεραν ως εδώ, μαζί με τα δεκανίκια τους…) Ε («ξεφτέρια»); Ελπίζω να καταλάβετε (κάποια στιγμή) όλοι εσείς εκεί στο δημόσιο (ξεκινώντας από τους διοικούντες ΠΑΝΤΑ), πως είστε υπάλληλοί μας, και πως εμείς ο λαός είμαστε οι εργοδότες σας. Άρα, πρέπει να μας σέβεστε! Αν λοιπόν δεν μας σέβεστε ως ανθρώπους, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΕΣΤΕ ΩΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ! «Και αυτό είναι δέσμευση!»…"





Μαρίνος Ανάσης

(Πολίτης της Σάμου, και «κοινός θνητός» χωρίς ασυλίες και άλλα τέτοια φεουδαλικά κατάλοιπα…)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required