7 Μαρ 2015

Σαββατοκύριακο στην Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου





2 προβολές θα πραγματοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, 7 & 8 Μαρτίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου. Το Σάββατο, στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί η ισπανική ταινία «Μαύρο ψωμί». Την Κυριακή, 8 Μαρτίου, θα προβληθεί δωρεάν, στις 6 το απόγευμα, το ντοκιμαντέρ ισπανικής παραγωγής «Απαγορευμένη εκπαίδευση».

 












Σχετικά με το «Μαύρο ψωμί» Σκοτεινή ιστορία ενηλικίωσης βραβευμένη με εννέα Γκόγια, στην ισπανόφωνη παράδοση της «Ραχοκοκαλιάς του Διαβόλου» και του «Λαβύρινθου του Πάνα». Συνδέοντας το ψυχολογικό με το ιστορικό, το ονειρικό με το πολιτικό και τη σεξουαλική αφύπνιση με την κοινωνική συνειδητοποίηση, ο Βιλαρόνγκα δίνει υπαρξιακό βάθος και πολλαπλές διαστάσεις σε ένα γοητευτικό παραμύθι, βγαλμένο από την αθώα φαντασία ενός μικρού παιδιού και τη ματωμένη πραγματικότητα της ισπανικής γης.


Δείτε το τρέιλερhttps://www.youtube.com/watch?v=mn_gJ5Aly6c 





Σχετικά με την “Απαγορευμένη εκπαίδευση” Η «απαγορευμένη εκπαίδευση» (ισπανικός τίτλος La Educación Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012. Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ΄ οίκον διδασκαλία. Είναι η πρώτη ταινία στην ισπανική γλώσσα που χρηματοδοτήθηκε από το κοινό.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required