21 Μαΐ 2015

Εργαστήρι θεμάτων σεξουαλικής αγωγής από τον «Φάρο»





Την Δευτέρα 25 Μαΐου, στους Μυτιληνιούς, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου και Ικαρίας «Ο Φάρος», σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και άλλες συλλογικότητες θα πραγματοποιήσει τα εργαστήριο που απευθύνονται κυρίως στους γονείς Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.






Μια ερώτηση που κάνουν σχεδόν όλοι οι γονείς: «Πότε θα πρέπει να αρχίσει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση;».... Με το εργαστήριο προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς ότι το πώς θα ρυθμίσει ο άνθρωπος την σεξουαλική του συμπεριφορά, καθώς πλησιάζει στην σεξουαλική ωριμότητα, θα εξαρτηθεί και από τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που του έχει γίνει κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας.


Επιπλέον προσπαθούμε να συνδέσουμε την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση με την ευρύτερη αγωγή καθώς αυτή δεν περιορίζεται μόνο στα θέματα σεξουαλικών σχέσεων, αλλά και σε θέματα ευρύτερα, όπως είναι η σεξουαλική ηθική, οι υποχρεώσεις που έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, καθώς και τα ιδανικά και οι αξίες, όπως ο αμοιβαίος σεβασμός, η υπευθυνότητα και η αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required