6 Ιουλ 2015

Ανοιχτές οι τράπεζες, μόνο για όσους δεν πήραν τα 120 ευρώ



Το άνοιγμα των υποκαταστημάτων που άνοιξαν και την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισαν, κατά την κρίσιμη σύσκεψη που είχαν το βράδυ της Κυριακής, οι τραπεζίτες. Θα ανοίξουν τα ίδια υποκαταστήματα που άνοιξαν την περασμένη εβδομάδα, αποκλειστικά για τους συνταξιούχους που δεν έλαβαν τα 120 ευρώ που προβλέπεται ως έναντι για τις συντάξεις.





Τα υποκαταστήματα δεν θα ανοίξουν για να λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι επιπλέον 120 ευρώ, αλλά μόνο εκείνοι που μέχρι στιγμής δεν τα έχουν λάβει.Κατά τη σύσκεψη των τραπεζιτών δεν ελήφθη καμία διαφορετική απόφαση - έναντι της ισχύουσας - για το ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ΑΤΜ, το οποίο παραμένει στα 60 ευρώ.


Οι τραπεζίτες αναμένουν την κρίσιμη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ το πρωί της Δευτέρας, για να συνεδριάσουν εκ νέου αύριο.Η κρίσιμη σύσκεψη για τις τράπεζες πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, στον οδό Αιόλου και χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δεν συμμετείχε στη σύσκεψη, αλλά στον αντίποδα, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Ν. Θεοχαράκης.


Από την πλευρά των τραπεζών, το παρών έδωσαν σύσσωμες οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.Από την πλευρά της ΤτΕ, στην κρίσιμη σύσκεψη συμμετείχε ο υποδιοικητής, Θ. Πετράκος.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required