14 Ιουλ 2015

Φεστιβάλ Σάμου "Κερνάμε Ελλάδα" - Ευχαριστίες

Ευχαριστίες από την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Βορείου Αιγαίου Φωτεινή Θαλασσινού προς όλους για τη συμμετοχή και υποστήριξη της Γιορτής Πολιτισμού και Γαστρονομίας «Στο Φεστιβάλ Σάμου Κερνάμε Ελλάδα», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, κατά το διάστημα 2 – 5 Ιουλίου 2015 στην Πορφυριάδα Σχολή Καρλοβασίων. Στο κείμενο της κας Θαλασσινού αναφέρονται τα εξής:











"Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εκθέτες, εντός και εκτός Σάμου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, προβάλλοντας τις επιχειρήσεις τους, παρά τη δύσκολη συγκυρία της χώρας.Τους chefs και μάγειρες για τις υπέροχες γαστρονομικές παρουσιάσεις τους, καθώς και τους καλλιτέχνες, λογοτέχνες και εκπαιδευτικούς που διεξήγαγαν τις ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την έκθεση.
Την Εφορία Αρχαιοτήτων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Πνευματικό Ίδρυμα Νικόλαος Δημητρίου και όλους τους πολιτιστικούς Φορείς του τόπου, που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια.Την Κεντρική Δημόσια και Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, καθώς και την Bornova İlçe Halk Kütüphanesi για την εποικοδομητική συνεργασία τoυς.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Βασιλική Πρεσβεία Ταϊλάνδης και την Πρεσβεία της Ουρουγουάης, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας στην πρώτη μας αυτή προσπάθεια.


Τους συμμετέχοντες, με έγκριση των Πρεσβειών τους, Union Cultural Chileno Griega, Asociacion Peruana Hellenika και Associacao Lar Brazileiro για την παρουσία τους στο Φεστιβάλ.
Τον Πολιτιστικό Όμιλο Απόλλωνα Ρόδου «Νέοι Ορίζοντες» για την θεμελίωση της συνεργασίας των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την παροχή της αιγίδας τους σε αυτή τη διοργάνωση.


Ευχαριστούμε θερμά τoν Χρυσό Χορηγό του Φεστιβάλ «Hellenic Seaways», την ακτοπλοϊκή εταιρεία  που υποστήριξε με την μεγαλύτερη ευγενική χορηγία αυτό το εγχείρημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίησή του, επιμελούμενη την μετακίνηση πλήθους προσκεκλημένων προς και από τη Σάμο και διαφημίζοντας την εκδήλωση σε όλα τα ακτοπλοϊκά της δρομολόγια και πρακτορεία, συμβάλλοντας έτσι τα δέοντα στην προβολή του τόπου μας.


Τους μεγάλους χορηγούς του Φεστιβάλ Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, Επιμελητήριο Σάμου, τη μεταφορική εταιρεία Samos Express και Samos Housing, για την χορηγία τους σε δώρα προσκεκλημμένων, φιλοξενία, μεταφορά εξοπλισμού και τεχνική υποστήριξη αντίστοιχα.


Τους χορηγούς του Φεστιβάλ, οι οποίοι συνέδραμαν στην υλοποίηση και διαφήμιση των γαστρονομικών παρουσιάσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, και ειδικότερα το Εργαστήριο Κεραμικής Αθανασίου Κληρονόμου, το Εργαστήριο Κεραμικής Σταματίας Βαθιώτη, την επιχείρηση Γλυκών και Αλμυρών Απολαύσεων Τέρψις, το Αρτοποιείο Ζαχαροπλαστείο Άνθεμις, τον Τουριστικό Οδηγό MySamos, την Partying Team Πατα-track, την Gallery Πλαίσιο, το Super Market Γεωργίου Βαξεβανάκη, την επιχείρηση ARC, την επιχείρηση Φιλιππής Ό,τι Χρειαστείς, Festival Typoseto Stambadiko, Μάρκου Ι.Π. & ΣΙΑ Ο.Ε., Παγώνδας Ελαία IKE, Μογιός Α.Ε. Ελαιουργικές Επιχειρήσεις, Ποτοποιΐα Σάμου Εμμ. Γιοκαρίνης ΑΒΕΕ, Υιοί Κ. Κεντούρη ΑΕΒΕ, Biosamos Τζόγια Αγγελική, Bizzare Χειροποίητες Δημιουργίες, Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Σάμου, Οπωρολαχανοπωλείο Ιωάννη Παπασταματίου, Κρεοπωλείο Απόστολου Μεϊμάρη, Χατζηκώστας Μarket, Super Market Γεωργίας Καλογήρου, Bazaar Super Market, AB Βασιλόπουλος, Όρμος Market, ΑΦΟΙ Χαραλαμπάκη Ο.Ε. Αποθήκη, Φυτώριο Ασπασίας Κλουβάτου, Μπακαλόγατος, Εστιατόριο Διόνυσος, Ιχθυοπωλείο Τζούλα, Ξυλουργείο Αθανασίου Πραξούλη και την επιχείρηση Τζίντζερ.












Το Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας Μαρίας Μουζάκη και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Λυμπέρη για τις μεταφράσεις των κειμένων της διοργάνωσης.Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται στο τεχνικό προσωπικό Φεστιβάλ και στους υπευθύνους της ασφάλειας και καθαριότητας του χώρου, οι οποίοι εξασφάλισαν την αρτιότητα της διοργάνωσης, καθώς και όσους εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του Φεστιβάλ.


Επίσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, στο Εθελοντικό Κλιμάκιο Κοντακεΐκων, στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίων και στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που επαγρύπνησαν για την εγγύηση της ασφαλούς διεξαγωγής του Φεστιβάλ και στη Σαμιακή Τηλεόραση για την τηλεοπτική κάλυψή του.


Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους πολίτες για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας, για τα συγκινητικά τους σχόλια και για την αγάπη με την οποία αγκάλιασαν την εκδήλωση αυτή, η οποία επιδιώκει τη θεσμική της καθιέρωση, με στόχο την ανάδειξη του Πολιτισμού του τόπου μας.


Η επιτυχία του «Φεστιβάλ Σάμου Κερνάμε Ελλάδα» αποδεικνύει έμπρακτα την επιτακτική ανάγκη διεξαγωγής συντονισμένων δράσεων για την αρτιότερη ανάδειξη του τόπου μας. Η – παρά τις χαλεπές συγκυρίες – παρουσία μεγάλου αριθμού Επιχειρήσεων και Φορέων στο Φεστιβάλ αποδεικνύει την δυναμική των νησιών μας και η πολυπληθής προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει περίτρανα ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. 


Το «Φεστιβάλ Σάμου» μεταλαμπάδευσε το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός ενώνει ανθρώπους και θεματικούς τομείς (τέχνες, παιδεία, γαστρονομία, επιχειρηματικότητα, τουρισμό), ενδυναμώνει την απασχόληση, αναπτερώνει το ηθικό των πολιτών, τονώνει τις επιχειρήσεις, ενισχύει την καλλιτεχνική έκφραση και συνάπτει επικοιδομητικές για το μέλλον συνέργειες με άλλες Ελλαδικές περιοχές, αλλά και ξένα κράτη.


Ευχαριστούμε που «Κεράσατε Ελλάδα»! Που «κεράσατε» συλλογικότητα, ομοψυχία και αισιοδοξία ! Που διακτινήσατε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, σε μια δύσκολη για τη χώρα μας κατάσταση, ότι η δύναμη των νησιών μας είναι η ενωτική δύναμη των ανθρώπων τους!"


Φωτεινή Θαλ. Θαλασσινού
Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού
Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required