15 Ιουλ 2015

Το Ίδρυμα Λάτση προς βοήθεια του Κέντρου Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Σάμου



Χθες, Τρίτη 14 Ιουλίου, εκπρόσωποι του ιδρύματος Λάτση, επισκέφθηκαν το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Σάμου (ΚΕ.Τ.Υ.) κατόπιν συνεννόησης του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη με επιτελικό στέλεχος του Ιδρύματος Λάτση. Οι εκπρόσωποι του ιδρύματος κατά την επίσκεψή τους στο ΚΕ.Τ.Υ. Σάμου πληροφορήθηκαν από τη Διεύθυνση της Αστυνομίας και το προσωπικό του Κέντρου για θέματα λειτουργίας, για τις ανάγκες συντήρησης καθώς και τις ανάγκες χρηματοδότησης για την ομαλή λειτουργία του. 





Έμφαση δόθηκε και στα ζητήματα τροφοδοσίας του Κέντρου που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της τραπεζικής αργίας. Το Ίδρυμα Λάτση δεσμεύθηκε να συμβάλλει έμπρακτα στην κάλυψη των αναγκών του ΚΕ.Τ.Υ. Σάμου.



Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, σε συνέχεια της επίσκεψης, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνας Καλογήρου στα γραφεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση στην Αθήνα και της συνάντησή της με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, όπου παρουσίασε τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω της αδυναμίας της κεντρικής διοίκησης να εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις, ως προς τη διατροφή αλλά και την περίθαλψη των παράτυπα εισερχόμενων μεταναστών στα νησιά μας, επισκέφτηκαν την επόμενη μέρα, Τρίτη 14 Ιουλίου, τη Σάμο δύο στελέχη του Ιδρύματος ο κ. Ράλλης Κιράνης και η κα Αθηνά Σπανάκη.


Τα δύο στελέχη επισκέφτηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και ενημερώθηκαν για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Στη συνέχεια, σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Σάμου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Κατρακάζο αλλά και της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διατροφή των μεταναστών, έγινε αναλυτική και επί αρκετές ώρες προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πρόθεση του Ιδρύματος για άμεση βοήθεια.


Έτσι, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η σίτιση και την Τετάρτη - η οποία θα έπρεπε να διακοπεί, αφού και η οικονομική συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου εξαντλήθηκε το βράδυ της Τρίτης - και η συνδρομή του Ιδρύματος να δώσει τη δυνατότητα για παράταση ορισμένων ημερών, μέχρι επιτέλους η κεντρική διοίκηση να βρει λύση και να αναλάβει τις υποχρεώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required