21 Αυγ 2015

Έκλεψαν το κάλυμα της Γοργώς, αξίας 1.000 ευρώ



Εκλάπη το κάλυμμα προστασίας του σκάφους "Γοργώ", από τον εξωτερικό χώρο όπου βρίσκεται το σκάφος εδώ και ένα χρόνο στη περιοχή Μαλαγαρίου. Η ζημιά για το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου υπολογίζεται στα 1.000 ευρώ.
Το σκάφος μεταφέρθηκε σε ασφαλέστερο, πάλι εξωτερικό χώρο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες του καταλύματός του. 





Στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Σάμου, είχε τονισθεί πως η άρνηση στο αίτημα του Συλλόγου, στέγασης του σκάφους σε εσωτερικό χώρο του δημοτικού κτηρίου επί της οδού Πανόρμου, και η καθυστέρηση της κατασκευής του στεγάστρου θέτουν σε κίνδυνο το σκάφος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είχαμε το χειμώνα και τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες αυτού του καλοκαιριού. Πλέον προστέθηκε και ο ανθρώπινος παράγοντας και η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι Μαλαγαρίου.


Η μεταφορά του σκάφους σε άλλη τοποθεσία κρίθηκε αναγκαία για τη διαφύλαξή του. Πρακτικά όμως βγάζει από τις επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας το σκάφος "Γοργώ", λόγω απόστασης, χρόνου και καυσίμων. Η "Γοργώ" τους τελευταίους μήνες έχει σώσει ανθρώπους, έχει υποστηρίξει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ενώ έπαιξε κεντρικό ρόλο στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Χοντρό Βουνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required