4 Αυγ 2015

Σύντομα, ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών σε γραφείο μέσα στο Βαθύ!


Με απόφαση της ΠΕΔ, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Β. Αιγαίου, δημιουργούνται το επόμενο διάστημα (υπολογίζεται να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο), αντένες ασύλου στα νησιά που δέχονται το μεγάλο βάρος εισροής και Σύριων μεταναστών οι οποίοι όμως έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες πολέμου.

Ο Δήμος Σάμου με μία αψυχολόγητη ενέργεια, και χωρίς να συμβουλευτεί τους δημότες της περιοχής, πρότεινε το ανάλογο γραφείο στη Σάμο να στεγαστεί μέσα στην πόλη μας, ανάμεσα στα σπίτια, στον χώρο όπου βρίσκεται η ΤΕΔΚ (Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων), επί της οδού Παύλου Κουντουριώτου 8Α, κοντά στο κτήριο του Επιμελητηρίου και πίσω από το ξενοδοχείο "Σάμος".



Σύμφωνα με την ΕΠΔ η διαδικασία αυτή, αφορά αποκλειστικά Σύριους μετανάστες για την ταχύτατη ταυτοποίησή τους (συνήθως φέρουν μαζί τους προσωπικά έγγραφα όπως ταυτότητα, διαβατήριο κλπ), για την άμεση επιβίβασή τους σε πλοίο της γραμμής Σάμου - Πειραιά. 

Ο σκοπός είναι η μεταφορά τους στο κτήριο από το Λιμεναρχείο να γίνεται σε μικρά γκρουπ των 10 ατόμων. Στην πράξη όμως το πιθανότερο είναι ότι θα δημιουργηθεί στα στενά ανάμεσα στα σπίτια και κοντά, ακόμα και σε παιδικό σταθμό (!), συγκέντρωση λαθρομεταναστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σήμερα Σύριοι, αύριο άγνωστο ποιας εθνικότητας και με τι διαθέσεις...

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής που θεωρούν ακατάλληλο χώρο το εν λόγω κτήριο. Πέρα από τα θέματα υγείας και ασφαλείας, ο δρόμος είναι στενός ενώ δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ούτε καν για τους μόνιμους κατοίκους που τα σπίτια τους βρίσκονται σε όλο το μήκος του δρόμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required