14 Σεπ 2015

Για τις ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών - Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ

"Περίσσεψαν και φέτος οι βαρύγδουπες ομιλίες κυβερνητικών στελεχών, δημάρχων και Περιφερειαρχών, οι συμβουλές και οι ευχές προς εκπαιδευτικούς και μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Περίσσεψε δηλαδή το θράσος όλων αυτών που ευθύνονται για την εγκατάλειψη και καταδίκη της δημόσιας, δωρεάν Παιδείας, που δεν διστάζουν να κοροϊδεύουν κατάμουτρα εκπαιδευτικούς και γονείς και να δηλώνουν τη θλίψη τους για τις 150 κενές θέσεις δασκάλων στο νομό μας, για τις περίπου 60 κενές θέσεις καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια της Σάμου, για τα κλειστά Δημοτικά σε αρκετά χωριά λόγω έλλειψης δασκάλων, για το Ειδικό Σχολείο που παραμένει άστεγο παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής από τον Απρίλη ότι μέσα στο καλοκαίρι θα βρεθεί κτίριο μέσα στη πόλη."





"Αυτή η κατάσταση που χρόνο το χρόνο επιδεινώνεται σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κομμάτων και των κυβερνήσεων του συστήματος που οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την παράδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

Απώτερος στόχος είναι, από τη μια πλευρά, η εξασφάλιση της μόρφωσης για μια ελίτ παιδιών πλούσιων οικογενειών που θα προορίζονται για την διαχείριση και διεύθυνση της εξουσίας των μονοπωλίων και από την άλλη η μαζική «παραγωγή» φτηνού εργατικού προσωπικού χωρίς δικαιώματα, με χαμηλή ειδίκευση, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους.

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, αυτός είναι ο κυνισμός τους και όλα τα άλλα είναι «κροκοδείλια» δάκρυα

Σ’ αυτό προσβλέπει και ο εξαναγκασμός των εκπαιδευτικών να δουλεύουν «εθελοντικά» ατέλειωτες ώρες στο προσχηματικό δημόσιο σχολείο και των γονιών να καλούνται συχνά-πυκνά να πληρώνουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και να γίνονται οι ίδιοι καθαριστές στη θέση των απολυμένων καθαριστριών που δεν ανανεώθηκαν ακόμη οι συμβάσεις τους.
Και επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε εκλογές, ας θυμηθούμε ότι αυτή η πολιτική έχει υπογραφές. Είναι οι υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ (Νο 1 & Νο 2), της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝ.ΕΛ, του Ποταμιού και της εγκληματικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που δίνουν όρκους πίστης στο καπιταλιστικό σύστημα και στις λυκοσυμμαχίες του, τύπου Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Είναι οι υπογραφές τους κάτω από τα μνημόνια της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που καταδικάζει το λαό στη μιζέρια και την εξαθλίωση, δηλαδή κάτω από το προαποφασισμένο πρόγραμμα που θα εφαρμόσει το όποιο κυβερνητικό σχήμα προκύψει στις 21 Σεπτέμβρη.


Μοναδική απαντοχή και ελπίδα για τα λαϊκά στρώματα είναι η οργάνωση της αντίστασής τους και της πάλης τους για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση το ΚΚΕ κάνει τα αδύνατα-δυνατά με τις δυνάμεις που διαθέτει και θα κάνει ακόμη περισσότερα αν δυναμώσει και εκλογικά στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Πολύ περισσότερο είναι το Κόμμα που διαθέτει πρόγραμμα για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, την λαϊκή εξουσία, την κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών και την εξασφάλιση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς.


Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς , ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, την έκτακτη κρατική χρηματοδότηση των δήμων για όλες τις ανάγκες σε υποδομές και λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Την άμεση επαναπρόσληψη των σχολικών καθαριστριών. Την άμεση εξεύρεση από τη δημοτική αρχή, κατάλληλης στέγης για το Ειδικό Σχολείο.
Όλες οι εργατικές και λαϊκές οργανώσεις από κοινού πρέπει να δώσουν τη μάχη.
Η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τα στελέχη της να πρωτοστατήσουν και σ’ αυτή τη μάχη, συνδυάζοντας τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα της εκπαίδευσης με την ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ , την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη."




Σάμος 12-9-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required