14 Σεπ 2015

Όχι στην εκπαίδευση δύο ταχυτήτων - Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Χώρας

Από παλαιότερη εκδήλωση στο προαύλιο του Σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χώρας, αφού ξεκίνησε την λειτουργία του με μόνο 2 δασκάλες! "Το 6 θέσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χώρας, δέχονται μαθητές από μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της νοτιοανατολικής Σάμου, που ξεκινάει από την Χώρα και φτάνει μέχρι τον Πύργο, κάθε χρόνο ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται. Φέτος την ημέρα του αγιασμού, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να μας ανακοινωθεί η μερική λειτουργία του σχολείου μας.



Μόνο δυο δασκάλες στο σχολείο μας, μόνο δυο τάξεις για μάθημα και τα υπόλοιπα παιδιά στο σπίτι. Αποτέλεσμα: Εκπαίδευση δυο ταχυτήτων!! Σήμερα Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 μετά από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κατά πλειοψηφία αποφασίστηκαν τα παρακάτω:


· Κανένας μαθητής, από τις δυο τάξεις που θα λειτουργούσαν, να μην πάει σχολείο, ή όλα τα παιδιά σχολείο ή κανένα. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό!!
· Να καταγγείλουμε και παράλληλα να διαμαρτυρηθούμε προς τον κάθε υπεύθυνο που δεν ακολούθησε τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι δάσκαλοι να είναι στις θέσεις τους και ΟΛΑ τα παιδιά στα θρανία!!

· Ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των δασκάλων με την πρώτη κατανομή των αναπληρωτών, για να αρχίσει εξ΄ολοκλήρου και για όλους τους μαθητές η λειτουργία του σχολείου.


· Σε δεύτερη φάση, ζητούμε την κάλυψη των ολοήμερων τμημάτων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, έναρξη λειτουργίας των τμημάτων ένταξης νηπιαγωγείου και δημοτικού, καθώς και προσλήψεις ειδικοτήτων.


· Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18:00, όπου με βάση τα μέχρι τότε δεδομένα θα παρθούν νέες αποφάσεις.


ΟΛΑ τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Χώρας
έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση!!"



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του Δ.Σ


ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΗ                                                          ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required