8 Σεπ 2015

Η ΑΚΙΣ διαφωνεί κάθετα με την πολιτική της χορήγησης παρατάσεων περαίωσης των δημοτικών έργων.

Την πάγια θέση της κατά των αδικαιολόγητων παρατάσεων και των συμπληρωματικών πιστώσεων των δημοτικών έργων, εξέφρασε η ΑΚΙΣ (Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Αυγούστου 2015. 



Ο ανάδοχος του έργου ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Σάμου, εκμεταλλεύεται την απραξία του Δημάρχου και επωφελείται με συμπληρωματικές πιστώσεις και με διαδοχικές και αδικαιολόγητες παρατάσεις του έργου, τη στιγμή που η υφιστάμενη νομοθεσία προβλέπει την επιβολή ποινικών ρητρών εις βάρος του, και μάλιστα από την πρώτη ημέρα υπέρβασης της συμβατικής ημερομηνίας περαίωσης του έργου.

 

Προς ενημέρωση των δημοτών η συμβατική ημερομηνία περαίωσης του συγκεκριμένου έργου ήταν η 25-6-2015 και μέχρι στιγμής το έργο έχει πάρει δύο παρατάσεις περαίωσης. Επίσης, το έργο είναι προϋπολογισμού 4,8 εκατομμυρίων ευρώ και προσφάτως σε έκτακτη συνεδρίαση έλαβε συμπληρωματική πίστωση 330 χιλιάδων ευρώ από τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου. 


Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες και τις ελαττωματικές εργασίες του έργου, που ενώ έχουν εντοπισθεί από καιρό δεν έχουν ακόμη επιδιορθωθεί, φανερώνουν ότι ο εργολάβος με την ανέχεια της δημοτικής αρχής εκμεταλλεύεται κανονικά και με το νόμο τους ανυποψίαστους φορολογούμενους δημότες της Σάμου.


Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required