29 Οκτ 2015

Δεν έχει τέλος το δράμα των προσφύγων - μεταναστών

Φωτο.: "Daily Mail"

Ακόμα τρία ναυάγια σημειώθηκαν χθες, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στις θαλάσσιες περιοχές του νησιού μας και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο. Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων. Επίσης, από το ίδιο ναυάγιο αναζητείται και ένας νεαρός άνδρας, ενώ ας σημειωθεί ότι διασώθηκε άλλο ένα μικρό παιδί από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος που το επανέφεραν στη ζωή με τεχνητή αναπνοή.





Στο ναυάγιο στο Ποσειδώνιο υπήρχαν, σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι τρεις νεκροί, ένας νεαρός άνδρας περίπου 22 ετών και δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους.Στο ναυάγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε μόλις ετών, ενώ αναζητούνται και δυο ενήλικες.






Στη Λέσβο Ο αριθμός των προσφύγων που διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα χθες το απόγευμα ανοιχτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο ανέρχεται σε 242, σύμφωνα με τις αρχές. «Δεν έχουμε εικόνα για το πόσοι λείπουν ακόμα» ανέφερε εκπρόσωπος του Λιμενικού. Τα πτώματα ενός άνδρα και των δύο παιδιών βρέθηκαν κατόπιν εκτεταμένης έρευνας στη περιοχή.
 Το νέο τραγικό ναυάγιο δουλεμπορικού που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ακραίες με την ένταση των ανέμων να φτάνει μέχρι και τα 8 μποφόρ. Το ξύλινο σκαρί στο οποίο είχαν στοιβαχτεί περισσότερες από 200 αθώες ψυχές δεν άντεξε τα κύματα. Αναποδογύρισε και οι μετανάστες βρέθηκαν στα κρύα νερά του Αιγαίου να παλεύουν με τη μανιασμένη θάλασσα.





Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την επιχείρηση διάσωσης σοκάρουν και αποτελούν γροθιά στο στομάχι για ολόκληρη την Ευρώπη. Οι εικόνες παιδιών αναίσθητων στα χέρια των διασωστών που προσπαθούν να τα επαναφέρουν στη ζωή, συγκλονίζουν.Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail, τα παιδάκια κοιτούν κατάματα το θάνατο... αλλά διασώστες και απλοί άνθρωποι προσπαθούν με ότι μέσα έχουν να σώσουν όσες ανθρώπινες ψυχές μπορούν!



Πηγές: "newsbomb.gr"
              "Daily Mail"
              "Σαμιακόν Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required