13 Νοε 2015

Με μεγάλη συμμετοχή η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης - Το ψήφισμα της 12ης Νοεμβρίου

Μετά το πέρας των κινητοποιήσεων εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα για την απεργιακή συγκέντρωση της 12ης Νοεμβρίου."Στη Σάμο σήμερα 12 Νοέμβρη 2015 οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία Πυθαγόρα, κατά την διάρκεια της Γενικής Πανεργατικής Απεργίας,Διαπιστώνουμε Ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αταλάντευτα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.Μια αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί και προστατεύει την πλουτοκρατία.Μια βαθιά ταξική πολιτική, των μνημονίων και των αντεργατικών μέτρων, που ισοπεδώνει εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά κ.α. δικαιώματα, για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα."







Το νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση φέρνει την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, την καταλήστευση με φοροεπιδρομή του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Αυτή είναι η «απόδοση δικαιοσύνης και ισότητας» που επαγγέλλεται η συγκυβέρνηση.
Λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και τώρα θέλει να λεηλατήσει τα ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα που μας έμειναν στη σύνταξη, στην υγεία, την πρόνοια.
Κυβέρνηση και εργοδοσία να είναι σίγουροι ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και θα τα διεκδικούμε μέχρι που να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν κατακλέψει. Μέχρι που να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση.


Διεκδικούμε


·Καμιά παρέμβαση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Κάλυψη όλων των απωλειών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Κατώτερη σύνταξη 600€. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ.

·Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Να επιστραφούν οι απώλειες από το κούρεμα PSI και τα ταμειακά αποθέματα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να πληρώσει τις δόσεις του ΔΝΤ.
·Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

·Να υπογραφεί τώρα ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Υπογραφή Κλαδικών Σ.Σ.Ε.
·Κανείς απλήρωτος και ανασφάλιστος. Όχι στη απελευθέρωση των απολύσεων
·Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ και ν’ αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

·Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων υγείας στο νομό μας.
·Όχι στις μειώσεις στα επιδόματα τοκετού, ΑμΕΑ, των χρόνιων πασχόντων, πολυτέκνων κλπ
·Ασφαλείς συγκοινωνίες με καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με φθηνό εισιτήριο. Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας συγκοινωνιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων.

·Όχι στη φοροληστεία, χαράτσια, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος κλπ
·Προστασία του εισοδήματος των αγροτών. Κατάργηση της ΚΑΠ και διασφάλιση της αναγκαστικότητας της Ε.Ο.Σ.Σ
·Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

·Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ.

·Αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές και στον πόλεμο.
·Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.
·Όχι στα νέα μέτρα της Ε.Ε. για καταστολή στα σύνορα
·Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού
·Άμεση διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.
·Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex
·Όχι σε παρέμβαση κράτους-εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση & στο δικαίωμα της απεργίας.
·Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις και δίκες συνδικαλιστών.

·Να αθωωθούν οι 17 συνάδελφοι, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και αιρετοί που διώκονται και δικάζονται στην Ικαρία στις 23 Νοέμβρη, εκ των οποίων απολυμένοι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Ικαρίας, εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων του νησιού καθώς και ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.



ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ
Τις Διοικήσεις των δευτεροβάθμιων οργανώσεων να επιδώσουν το παραπάνω ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.




ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required