4 Νοε 2015

Συμπαράσταση Σαμιακών Σωματείων στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Σήμερα η Ε.Σ.Α.με.Α οργανώνει Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα στις 11:00 π.μ. για να μην υποβαθμιστεί περισότερο το Αναπηρικό κίνημα. Η Οικονομική Κρίση σήμερα είναι αποτέλεσμα των Πολιτικών που εφάρμοζαν όλες οι Κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας ως αποκορύφωμα την τελευταία πενταετία και τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Η Χώρα πορεύεται το 2015, με την ανεργία και τη φορολογία να μεγαλώνουν, τα κόκκινα δάνεια να γιγαντώνονται, και η απειλούμενη πτώχευση των Δομών Κοινωνικού Χαρακτήρα να είναι μια ζοφερή πραγματικότητα. Και δυστυχώς οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια δεν είναι ενθαρυντικές.






Τα ¨Μνημονιακά Μέτρα¨ (Παλιά και Νέα) και όπως αυτά εφαρμόζονται έχουν πλήξει όλους τους πολίτες της Χώρας. Όπως είναι φυσικό έχουν πλήξει ιδιαίτερα και αναμένεται να πλήξουν και στο μέλλον ακόμη περισσότερο, τις πιο ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες όπως αυτές που συμπεριλαμβάνει το Αναπηρικό Κίνημα.Στεκόμαστε απέναντι στην Πολιτική που αντιμετωπίζει την Κοινωνική Πρόνοια και ιδιαίτερα την Πρόνοια απέναντι στα Άτομα με Αναπηρίες με στείρους Οικονομικούς Όρους και που δίνει την εντύπωση ότι ενδόμυχα σκέπτεται ότι οι Καιάδες είναι Οικονομικότεροι. Στεκόμαστε απέναντι στη Πολιτική που αντιμετωπίζει τους πολίτες με Όρους Πελατειακούς.



Με όλες μας τις δυνάμεις βροντοφωνάζουμε:

ΟΧΙ !!! στην επανάληψη των Ίδιων Αδιέξοδων Πολιτικών

ΟΧΙ !!! στη συνεχή υποβάθμιση του Κοινωνικού και Προνοιακού Κράτους.
Διεκδικούμε, όλοι μαζί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με αναπηρία, την προστασία των δικαιωμάτων μας, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία, την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος μας. Παλεύουμε για την εκπαίδευση, για την πρόνοια, την απασχόληση, τα επιδόματα, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.


Παλεύουμε για αξιοπρέπεια, κοινωνική προστασία, ισότητα, δικαιοσύνη. Ακόμη και πριν την κρίση, το αναπηρικό κίνημα διεκδικούσε δυναμικά τα δίκαια αιτήματά του. Τα μέτρα λιτότητας όμως που έχουν επιβληθεί αύξησαν δραματικά τη διαχρονική ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία.


Καλούμε όλα τα Άτομα με Αναπηρία, με Χρόνιες Παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών μας και κάθε συμπολίτη μας που αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις ανησυχίες μας να πορευτούμε όλοι μαζί.
Από τη δική μας αποφασιστικότητα, από τη δική μας στάση και δράση, εξαρτώνται οι συνθήκες ζωής μας, η αξιοπρεπής διαβίωσή μας, η δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στοιχειωδώς στις οικονομικές, κοινωνικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις.
Είμαστε ενάντια στην κρίση, στη φτωχοποίηση και την κοινωνική απομόνωσή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required