20 Ιαν 2016

Η "Αγροτική Αναγέννηση" απαντά στα περί κατάργησης του αναγκαστικού νόμου 6085/1934

Με ανακοίνωσή της, για πληροφορίες περί κατάργησης της αναγκαστικότητας, η "Αγροτική Αναγέννηση" ζητά να δοθούν απαντήσεις. Δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης: "Τις τελευταίες μέρες διοχετεύονται πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταργήσει τον αναγκαστικό νόμο 6085/1934 που αποτελεί εδώ και 80 χρόνια ασπίδα προστασίας των αμπελουργών της Σάμου.Οι ίδιοι κύκλοι, προκειμένου να μετατοπιστούν οι κυβερνητικές ευθύνες, προβάλλουν το πρόσχημα ότι το μέτρο περιλαμβάνεται στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.


Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο Κόμμα που ως αντιπολίτευση και μετά ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε καθαρή θέση υπέρ της αναγκαστικότητας αλλά, αντιθέτως, κορυφαία στελέχη του συντάσσονται με πρόσωπα και συμφέροντα που εργάζονται συστηματικά εδώ και 15 χρόνια για την κατάργησή της.


Η «Αγροτική Αναγέννηση» έχει επισημάνει επανειλημμένα με ανακοινώσεις της την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν στο χέρι το Σαμιώτικο Κρασί, έχει υπογραμμίσει την υπονομευτική- διαλυτική δράση του, την εχθρική του τοποθέτηση απέναντι στην ΕΟΣΣ και τα συμφέροντα των αμπελουργών της Σάμου.


Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το μέτρο της κατάργησης της αναγκαστικότητας το επιβάλλει ο ΟΟΣΑ και οι δανειστές είναι απολύτως ψευδής. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη και ενοχή σε περίπτωση κατάργησης της αναγκαστικότητας που συνεπάγεται τη διάλυση του αμπελοοινικού τομέα του νησιού μας, της σημαντικότερης δηλαδή παραγωγικής και οικονομικής δραστηριότητας της Σάμου. Την ίδια ακριβώς ενοχή και ευθύνη θα έχει και ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Σεβαστάκης του οποίου η στάση, η θέση και η δράση ταυτίζονται απολύτως και στηρίζουν την αντιλαϊκή-φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης.




ΚΑΛΟΥΜΕ


1. Το προεδρείο και την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΟΣΣ , να δεχτούν την πρόταση αγώνα της «Αγροτικής Αναγέννησης» και να πουν δημοσίως, χωρίς περιστροφές και δισταγμούς όλη την αλήθεια, να βάλουν μπροστά στις ευθύνες τους κυβέρνηση και βουλευτή, να αποδυθούν σε εκστρατεία ενημέρωσης- κινητοποίησης των αμπελουργών και της Σαμιακής κοινωνίας για να αποκρούσουν τη νέα επίθεση που απειλεί να διαλύσει τον παραγωγικό-κοινωνικό – πολιτιστικό ιστό του νησιού μας.


2. Τους συναδέλφους αμπελουργούς και όλους τους αγρότες της Σάμου να ορθώσουν τείχος αντίστασης, σε συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, απέναντι στην αντιλαϊκή-φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης, απέναντι στη νέα επίθεση με στόχο την αναγκαστικότητα, τους αμπελουργούς και την ΕΟΣΣ.


3. Τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο Σάμου, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το Εργατικό κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Σωματεία, τις Γυναικείες και Νεολαιίστικες οργανώσεις, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς φορείς, τις τοπικές οργανώσεις των Κομμάτων, να σταθούν στο πλευρό των αμπελουργών και της ΕΟΣΣ και να απομονώσουν τους «Εφιάλτες».


Η «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με τις δυνάμεις που διαθέτει στο Δ.Σ, στη Γενική Συνέλευση και μέσα στους Αμπελουργούς, θα κάνει ακόμη μια φορά το καθήκον της:
Θα μπει μπροστά και θα αγωνιστεί για την προστασία των συμφερόντων των αμπελουργών, για την στήριξη της ΕΟΣΣ και των Συνεταιρισμών με τη σημερινή τους αναγκαστική μορφή.
Ταυτόχρονα συντάσσεται με το αγροτικό κίνημα όλης της χώρας που αυτό το διάστημα βγαίνει στους δρόμους ενάντια στη νέα ληστεία σε βάρος των αγροτών με τα Ασφαλιστικά και Φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αφανίσουν τα μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά προς όφελος των μονοπωλιακών αγροτικών – βιομηχανικών ομίλων."


ΣΑΜΟΣ 18- 01-2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required