19 Ιαν 2016

Σύλληψη Τούρκου διακινητή στη Σάμο - Σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα


Τούρκος διακινητής που οδηγούσε βάρκα με πρόσφυγες προς τα παράλια της Σάμου, συνελήφθη από το Λιμενικό μας και εξαναγκάστηκε να δει τα άψυχα κορμιά τριών ανήλικων παιδιών που είχαν χάσει τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου.Ο εικοσάχρονος Ak Oskart παραπέμπεται στον εισαγγελέα Σάμου. Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία, παράνομη διακίνηση μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου, μετά την ανατροπή της λέμβου που μετέφερε πρόσφυγες το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με αποτέλεσμα να πνιγούν τα τρία μικρά παιδιά, όλα τους κάτω των πέντε ετών.



Η σύλληψή του έγινε κατά την επιχείρηση διάσωσης από το Ελληνικό Λιμενικό και την οργάνωση MOAS για τα δικαιώματα των προσφύγων.


Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, άνδρες του Λιμενικού αναγκάζουν τον διακινητή να γονατίσει πάνω από τα άψυχα κορμιά των τριών ανήλικων παιδιών, ενός 4χρονου κοριτσιού και ακόμη δύο αγοριών, δύο ετών το καθένα. Εκείνος ξεσπάει σε κλάματα την ώρα που ένας Σύρος πατέρας αναγνωρίζει το πτώμα του νεκρού παιδιού του.


Το περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του καναλιού Sky News και περιέχει σκληρές εικόνες!





Η δήλωση του υπουργού Θ. Δρίτσα για το περιστατικό



Θέση για το περιστατικό πήρε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.AdTech Ad

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, "καλύπτει" τους λιμενικούς, τονίζοντας ωστόσο ότι η συμπεριφορά τους ήταν υπερβολική και επισημαίνει ότι το μεγάλο θέμα και αυτό που θα έπρεπε να προβληματίζει περισσότερο, είναι τα νεκρά παιδιά.


"Η μεγάλη εικόνα σε αυτό το βίντεο, είναι τα 3 νεκρά σώματα των μικρών παιδιών, τα 3 φέρετρα και η οδύνη του πατέρα που τα αναγνωρίζει. Αυτή είναι η εικόνα που συγκλονίζει.


Βλέποντας παράλληλα τους 2 άνδρες του Λιμενικού να οδηγούν τον κατηγορούμενο ως διακινητή, ενώπιον των νεκρών παιδιών, η συναισθηματικά αυθόρμητη, αλλά και λογικά εύγλωττη ερμηνεία που δίνω, είναι η ανθρώπινη ταύτιση των λιμενικών με τα θύματα αυτού του ακήρυχτου πολέμου. Με τα θύματα αυτής της συγκλονιστικής περιπέτειας στο Αιγαίο, ειδικά όταν αυτά είναι προσφυγόπουλα, μικρά παιδιά."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required