11 Ιαν 2016

Η πίτα του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών


Σ’ ένα όμορφο ζεστό περιβάλλον, στο καφενείο του Καρβέλη, έκοψε τη πίτα του ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών.
Στη σύντομη ομιλία, η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Αξιώτη, αναφέρθηκε στο προσφυγικό, στην φτώχια που χτυπάει όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας, στον πόλεμο, στο ασφαλιστικό και πως η κλωστή που συνδέει όλα τα βάσανα του λαού μας και των λαών του κόσμου ξεκινά από την ίδια ρίζα, από την ίδια αιτία. Από τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, τον λυσσαλέο ανταγωνισμό μεταξύ τους, την ακόρεστη δίψα τους για πλούτο και εξουσία.






Εμείς οι γυναίκες, τόνισε, ως φορείς της νέας ζωής χρειάζεται να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να γίνουν κρέας στα κανόνια των εκμεταλλευτών του λαού, για τα συμφέροντα τους ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών κλπ. που τα υπηρετούν, για το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών.


Ευχαρίστησε τους συγχωριανούς για τη συμμετοχή τους στην αλληλεγγύη και στη στήριξη αυτής της δράσης του Συλλόγου Γυναικών και της Λαϊκής Επιτροπής του χωριού.

Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της κοινότητας και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για την παραχώρηση της αίθουσας στο σύλλογο.


Κάλεσε τις γυναίκες στην ενημέρωση – συζήτηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα και τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στο Πνευματικό Κέντρο στις 7 μ.μ.
Ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία και καλό κουράγιο στο δρόμο που έχουμε, όλοι μας, μπροστά μας να περπατήσουμε.


Τυχερός της χρονιάς ο μαθητής Ξενοφών που κέρδισε το tablet.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required