21 Φεβ 2016

Τέρενς Κουίκ: «... να ταυτοποιούνται όλα τα μέλη των ΜΚΟ...»

 Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, παραχώρησε  συνέντευξη στον δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο και την ιστοσελίδα newpost.grΕΡΩΤΗΣΗ: Τελικά τον έλεγχο των hot-spots τον έχει ο Πάνος Καμμένος ή ο Γιάννης Μουζάλας;ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέλαβε αλλού να αποτελειώσει εργασίες και αλλού να τις ξεκινήσει από μηδενική βάση, (όπως στην Κω), τα Κέντρα Ταυτοποίησης, αλλά και τα δύο Κέντρα Επανεγκατάστασης. Δούλεψε με μεθοδικότητα, με ικανά στελέχη των Ε.Δ., τήρησε τις δεσμεύσεις του και έδωσε όλα τα εφόδια για να πάει χωρίς εκκρεμότητες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια τον Πάνο Καμμένο και ξέρω κατ’ αρχήν πόσο οργανωτικός είναι.




Από εκεί και πέρα, τη λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης και των Κέντρων Επανεγκατάστασης έχει ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Μουζάλας, με τον οποίο έχει εξαιρετική συνεργασία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όπως και εγώ, που έχω εμπλακεί με το προσφυγικό ως σύνδεσμος – συντονιστής με την Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπή και τη φιλανθρωπική Οργάνωσή της «Αποστολή» που διευθύνει ο Κωστής Δήμτσας.Ήδη ανακοινώθηκε ότι η «Αποστολή» θα «υιοθετήσει» εξ ολοκλήρου το ΚΕ.ΤΑ. Σάμου. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Γιάννη Μουζάλα για την άμεση αντίδρασή του, όταν πριν από δέκα μέρες, στα περιθώρια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου, του πρότεινα παρόντος και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, να ταυτοποιούνται τα μέλη των ΜΚΟ και να φέρουν όλα κάρτα – ταυτότητα με τα στοιχεία τους, την ελληνική ή ξένη ΜΚΟ που εκπροσωπούν και τον τομέα δράσης τους.
Εδώ σε ένα απλό Συνέδριο πηγαίνεις και σου δίνουν μία κάρτα – ταυτότητα… Δεν μπορεί να είναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση με τις ΜΚΟ, για να έχουμε επιπλέον και ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως η στενάχωρη εμπλοκή που είχαμε πρόσφατα στη Λέσβο με μία Ισπανική ΜΚΟ.



ΟΙ ΜΚΟ προσφέρουν πολύτιμες, θα έλεγα υπερπολύτιμες υπηρεσίες, είτε με επαγγελματικά στελέχη είτε με εθελοντές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δρουν έξω από τους κανόνες λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Του Ελληνικού κράτους. Και γνωρίζω περιπτώσεις όπου και Δήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχες αναγκάστηκαν να τους το υπενθυμίσουν αυτό αρκετές φορές.
Ήδη ο Γιάννης Μουζάλας έχει δώσει  τις σχετικές οδηγίες στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου Γιάννη Γιαννέλη για το θέμα της καταγραφής και ταυτοποίησης των ΜΚΟ.Μόνο έτσι θα μπει μία τάξη η οποία και θα εντείνει τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των προσφύγων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required