26 Φεβ 2016

Θοδωρής Δρίτσας. '"Αναγκαία η επιβράδυνση της μετακίνησης από τα νησιά στον Πειραιά"



Στην απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με τις μετακινήσεις των μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου προς τον Πειραιά, αναφέρθηκε στην «Πρώτη Γραμμή» και στο «Σκάι», ο υπουργός Ναυτιλίας, κος Θοδωρής Δρίτσας.

«Επειδή έκλεισαν τα σύνορα και δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η μεγάλη μετακίνηση προς τη Βόρεια  Ελλάδα, κάνουμε σειρά ενεργειών. Σε αυτήν την κατεύθυνση κρίθηκε αναγκαίο να έχουμε επιβράδυνση του αριθμού των ανθρώπων που μετακινούνται από τα νησιά στον Πειραιά. Μετά από διερεύνηση των δεδομένων, χτες, το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να ζητήσει από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα 3 μεγάλα νησιά, Λέσβο, Σάμο και Χίο να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα της μεταφορικής τους δυνατότητας.
Ταυτόχρονα έχουμε διαθέσιμα 3 πλοία, 1 ανά νησί, που θα λειτουργούν σε αυτά τα νησιά ως χώροι διαμονής τακτοποιημένων μεταναστών. Πρόκειται για μια ελεγχόμενη επιβράδυνση μικρής κλίμακας, δεν θα επιβαρύνουμε τα νησιά και όπου υπάρχουν σημεία επιβράδυνσης θα τα διορθώνουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κος Δρίτσας.





Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η Κυβέρνηση αν δεν υπάρξει λύση στην Ευρώπη, ο κος Δρίτσας απάντησε: "Καλύτερα να σκεφτόμαστε ότι λύσεις υπάρχουν και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required