2 Μαρ 2016

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου "Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων"

Συνέντευξη στο «Real FM» παραχώρησε σήμερα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, όπου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στα νησιά μας, καθώς και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Κυβέρνηση για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

«Θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, όπως έχουμε ζητήσει εδώ και πολλούς μήνες, να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των επιβαρύνσεων στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα, κυρίως στον Τουρισμό, που πλήττεται σε υψηλό βαθμό. Να υπάρχει ειδικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής από τον ΕΟΤ για τα νησιά μας, όπου θα τονίζεται πως τα νησιά αυτά έχουν σημεία που εξακολουθούν και είναι όπως ήταν, χωρίς μετανάστες. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων, όπως γίνεται στα έκτακτα γεγονότα.
Εδώ έχουμε ένα έκτακτο γεγονός. Να παρθούν θεσμικά μέτρα που σχετίζονται με φορολογικές ελαφρύνσεις, ειδική αντιμετώπιση για ληξιπρόθεσμες και τρέχουσες οφειλές. Δεν θα πρέπει να παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ όταν συμβαίνουν όλα αυτά;» 

Επιπλέον η κα Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε αίτημα της Περιφέρειας, που έχει γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση εδώ και 5 μήνες και αφορά στην κατάρτιση προγράμματος στήριξης συνολικά για την Οικονομία. «Έχουμε μεγάλη περιβαλλοντική ρύπανση, στη θάλασσα και σε παράκτιες περιοχές. Στη θάλασσα υπάρχουν μηχανές που πρέπει να ανασυρθούν, υπάρχει μια μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση στις παραλίες και μιλάμε για τόνους. Υπολογίστηκε πως λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού το σύνολο των απορριμμάτων στο νησί της Λέσβου επιβαρύνεται με 30 τόνους ημερησίως. Έχουμε στα νησιά μας μια νέα κατάσταση. Ποιος θα επενδύσει αυτή τη στιγμή τα νησιά αυτά; Αυτό όλο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα σχέδιο και είναι σοβαρό, γιατί είμαστε στη στιγμή που εδραιώνεται μια κατάσταση στο οικονομικό γίγνεσθαι και μετά από αυτό το κλίμα δεν θα μπορεί να αντιστραφεί», κατέληξε η κα Καλογήρου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required