31 Μαρ 2016

"O δήμος απαξίωσε τους κατοίκους"

Μπορεί η απουσία καθαρισμού ρεμάτων να προκάλεσε κατά το παρελθόν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο Ηραίον, καταστρέφοντας περιουσίες και βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αυτό φαίνεται πως δεν στάθηκε αρκετό για τους αρμοδιους φορείς, οι οποίοι ούτε καν απάντησαν στο αίτημα των κατοίκων για καθαρισμό του Ιμβράσσου, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΙΣ», κος Αντώνης Σίμος, που αναφέρει πως ο δήμος όχι μόνο δεν έχει εκτελέσει αυτή την εργασία με δικά του μηχανήματα και προσωπικό, δηλαδή με μηδενική οικονομική επιβάρυνση, αλλά περιφρονητικά απαξίωσε τους κατοίκους και δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στο αίτημά τους. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Σε γραπτό αίτημα των κατοίκων του οικισμού Ηραίον, για εκτέλεση εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας, αναφέρθηκε η παράταξή μας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.


Από τις πλημμύρες του 2013
Στις 22-12-2015 κάτοικοι του οικισμού Ηραίον κατέθεσαν αίτηση στο Δήμο Σάμου, δια της οποίας ζητούσαν να ληφθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να μην υποστεί ο οικισμός τους καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν. Με αίτηση που συνυπογράφουν είκοσι τρεις κάτοικοι ζητήθηκε το αυτονόητο, δηλαδή ο καθαρισμός του χειμάρρου Ιμβράσου, εργασία που κατά το νόμο είχε υποχρέωση να εκτελέσει ο Δήμος από το καλοκαίρι.

Έχουν περάσει όμως τρεις μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και ο Δήμος κωφεύει. Όχι μόνο δεν έχει εκτελέσει αυτή την απλή εργασία με δικά του μηχανήματα και προσωπικό, δηλαδή με μηδενική οικονομική επιβάρυνση, αλλά περιφρονητικά απαξίωσε τους κατοίκους και δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στο αίτημά τους.

Από τις πλημμύρες του 2001
 

Διερωτόμαστε λοιπόν. Τί μοντέλο διοικήσεως είναι αυτό που ακολουθεί ο Δήμαρχος Σάμου, ώστε να  απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο τα αιτήματα των δημοτών; Δυστυχώς για τον τόπο μας, το παραπάνω απαράδεκτο φαινόμενο αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ο «κυρίαρχος λαός» έρχεται στη μνήμη ορισμένων αιρετών μόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required