17 Απρ 2016

"Το Φυσικό Περιβάλλον της Σάμου" - Επιστημονική Διημερίδα 22-23 Απριλίου

 


Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σάμου, η όμορφη, πλούσια και ξεχωριστή φύση της Σάμου θα μας παρουσιαστεί μέσα από τις ομιλίες καθηγητών και ειδικών επιστημόνων που την έχουν μελετήσει και προβάλλει στα έργα του, και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη αγάπη για την Σάμο στο κάλεσμα ΤΡΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ και ΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ που συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Θα είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουμε τα φυτά και τα άγρια ζώα που ζουν δίπλα μας, παράλληλα με εμάς, στο ίδιο Φυσικό Περιβάλλον στο όμορφο και γεμάτο ζωή νησί μας.






"Θα ακούσουμε σκέψεις και προτάσεις για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος, για μια δημιουργική συνύπαρξη, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με επίκεντρο τη φύση και τα στοιχεία της.


Θα μυηθούμε στα μυστικά της παρατήρησης των πτηνών, και θα γνωρίσουμε με επιστημονική προσέγγιση τα εκθέματα του Μουσείου Μυτιληνιών με την βοήθεια τεσσάρων ειδικών επιστημόνων.


Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα θα δώσουν μία διαδραστική γνώση σε μαθητές του δημοτικού, και οι μεγαλύτεροι θα ξεφυλλίσουμε το νέο βιβλίο για την Φύση της Σάμου.


Το διήμερο των ομιλιών θα ξεκινήσει με έναν μαγευτικό χορό, την Παρασκευή στις 4:00 μ.μ., και θα τελειώσει με έναν μεθυστικό χορό το βράδυ του Σαββάτου.

Η είσοδος σε όλα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ."


Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα της Διημερίδας, εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 21 Απριλίου αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 23 Απριλίου, κατά τις πρωινές ώρες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required