12 Απρ 2016

Η "Αγροτική Αναγέννηση" για κατάργηση της αναγκαστικότητας στην ΕΟΣΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη "Αγροτική Αναγέννηση" αναφέρεται σε πρόσφατες εξελίξεις που σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, προχωρά η κατάργηση της αναγκαστικότητας. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης."Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς με το οποίο ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την κατάργηση της αναγκαστικότητας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θυσιάζει τον μόχθο, το εισόδημα, τις τοπικές οικονομίες και τα ιδιαίτερα προϊόντα της Σάμου, της Χίου, της Κοζάνης και της Σαντορίνης στο βωμό των συμφερόντων κεφαλαιοκρατών και επιχειρήσεων.



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, δείχνει για μια ακόμα φορά, με το νομοσχέδιο για τους Συνεταιρισμούς, το πραγματικό της πρόσωπο, επιβεβαιώνει την πραγματική της ταυτότητα. 

Είναι γνήσια πολιτική εκπρόσωπος και υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου. Συνδιαμορφώνει συναποφασίζει και εφαρμόζει με συνέπεια τις πολιτικές των κεφαλαιοκρατικών οργανισμών, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ., του Ο.Ο.Σ.Α. του Π.Ο.Ε., που λεηλατούν και βασανίζουν το λαό. Είναι άξια αντικαταστάτης και συνεχιστής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Ν.Δ. που προηγήθηκαν.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, μεθοδεύουν εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο την κατάργηση της αναγκαστικότητας που αποτελεί ασπίδα προστασίας των αμπελουργών και της ποιότητας του σαμιώτικου κρασιού εδώ και 80 χρόνια.


Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι η διάλυση του αμπελοοινικού τομέα του νησιού της Ε.Ο.Σ.Σ. της τοπικής οικονομίας απ' τη μια κι απ' την άλλη η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών και προσωπικών φίλων που εδώ και χρόνια επιτίθενται στους αμπελουργούς και την Ε.Ο.Σ.Σ., με σκοπό να βάλουν στο χέρι το σαμιώτικο κρασί.


Η "Αγροτική Αναγέννηση" καλεί το λαό της Σάμου, την οργανωμένη τοπική κοινωνία, τους αμπελουργούς και την διοίκηση της ΕΟΣΣ να ορθώσουν τείχος αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής. Να κινητοποιηθούν άμεσα, δυναμικά και οργανωμένα, ώστε να υποχρεώσουν τη κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό άρθρο και να διατηρήσει την Ε.Ο.Σ.Σ. και τους άλλους Συνεταιρισμούς με την σημερινή τους αναγκαστική μορφή του Α.Ν. 6085/1934.


Η "Αγροτική Αναγέννηση" για μια ακόμα φορά θα μπει μπροστά σ' αυτόν τον αγώνα επιβίωσης των αμπελουργών και ολόκληρης της Σάμου."


Σάμος 11/4/2016




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required