4 Απρ 2016

Εντάσεις και αντεγκλήσεις για το Φεστιβάλ Σάμου! - Ηχητικό της συνάντησης


Φωτογραφίες; "Σαμιακόν Βήμα"


Εντάσεις και αντεγκλήσεις επικράτησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 4 Απριλίου, στο γραφείο της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κας Φωτεινής Θαλασσινού, στο κτήριο της Περιφερεριακής Ενότητας Σάμου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου και μελών του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου καθώς και του προέδρου και μελών του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου. 








Στη συζήτηση που αφορούσε στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Σάμου, για 2η χρονιά στο νησί (πέρυσι διοργανώθηκε στο Καρλόβασι στον χώρο της Πορφυριάδας Σχολής με τίτλο «Στο Φεστιβάλ Σάμου Κερνάμε Ελλάδα», από τις 2-5 Ιουλίου 2015), επικράτησε από την αρχή αρνητικό κλίμα αφού τα παριστάμενα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου με τον πρόεδρό τους κ. Δημήτρη Κωλέτη αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας, δια του προέδρου τους κ. Μιχάλη Μητσού, τόνισαν ότι γίνεται προσπάθεια από μέρους της αντιπεριφερειάρχη να αθετήσει τα όσα ειπώθηκαν σε προηγούμενη συνάντηση για διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ στην πόλη της Σάμου. Επίσης ανέφεραν ότι το φεστιβάλ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των κατασκηνώσεων του Αγίου Κωνσταντίνου, κάτι που δεν είχε ειπωθεί στο παρελθόν. Χαρακτηριστικό της συνάντησης, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκειά της, ήταν η «ατμόσφαιρα δικαστηρίου», σαφής υπαινιγμός για την επαγγελματική ιδιότητα της αντιπεριφερειάρχη που είναι δικηγόρος. 




Η κα Θαλασσινού, σύμφωνα με δήλωσή της, θεώρησε ασέβεια στο θεσμό της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού ο τρόπος που έγινε η συνάντηση αφού προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι χωρίς να το γνωρίζει η ίδια (παρ’ όλα αυτά όμως δεν είχε αντίρρηση για την παρουσία τους), και επί της ουσίας δεν έχει παρθεί ακόμη καμία απόφαση σχετικά με την επιλογή της περιοχής που θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ. 



Στη διάρκεια της συζήτησης αποχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης κ. Μητσός ενώ παρέμεινε ο ταμίας κ. Κώστας Πασχάλης. Το τεταμένο κλίμα διατηρήθηκε μέχρι τέλους και μετά την περίπου ωριαία συνάντηση, αποχώρησαν όσοι είχαν παραμείνει μέχρι τέλους της συνάντησης. Από πλευράς Δήμου στη συζήτηση είχαμε παρέμβαση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρη Βογιατζή ο οποίος ανέφερε πως όταν παρθούν τελικές αποφάσεις ο Δήμος θα συνδράμει με τις δυνάμεις του για τη διοργάνωση. Παρακάτω θα ακούσετε το ηχητικό ολόκληρης της συνάντησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required